Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeigroenteknoflookolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikarode uisuikertijmtomaatwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Minestrone ui Genua

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, groentebouillon, knoflook, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, pruimtomaten, savooiekool, spaghetti, sperziebonen, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Aubergine gevuld met varkensvlees

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, bosui, bouillon, buikspek, chinese champignons, gember, knoflook, peper, rijstwijn, sojasaus, ui, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Rijst met aubergine en courgette

Ingrediënten:
aubergine, courgette, groentebouillon, knoflook, kortkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige paella met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, gerookt-paprikapoeder, groentebouillon, knoflook, paellarijst, peper, peterselie, rondkorrelrijst, saffraan, tomatenpuree, ui, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
paella / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Omeletjes gevuld met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, ei, gruyère, melk, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde aubergine met tomaat

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, olijfolie, peterselie, tomaat, tomaten in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en courgettesalade met kaneel

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, habaneropeper, jalapeñopeper, kaneelpoeder, munt, olijfolie, serrano chilipeper, thaise chilipeper, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Sobanoedels met aubergine en mango

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, fijne kristalsuiker, knoflook, koriander, limoen, mango, rijstazijn, rode chilipeper, rode ui, sesamolie, sobanoedels, zonnebloemolie en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde aubergine met groenten

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloemkool, courgette, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, ui, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpe gesauteerde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipasta, chilipeper, chilipoeder, kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Linzen met gegrilde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bruine basterdsuiker, cherrytomaatjes, crème fraîche, dille, donkere linzen, koriander, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, tijm, witte ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Terrine van lamsvlees met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, mager lamsvlees, oregano, rode paprika, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomaten uit blik, ui, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees / paté/terrine
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Risotto met citroen en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroen, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, ui, witte wijn en zeezoutvlokken

Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken aubergine met visaroma

Ingrediënten:
aubergine, gember, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, rijstazijn, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojaolie, suiker, water, witte wijnazijn, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Aubergine wokkie wokkie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilisaus, kaas, ketjap, knoflook, peper, rode paprika, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Geroosterde aubergine met tomaat

Ingrediënten:
aubergine, fusilli, fusilli bucati, gedroogde pasta, knoflook, koriander, limoen, munt, olijfolie, tomaat, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...