63 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botergemberpoedergroentegroentebouillonhoningkaneelstokjekikkererwtenkomijnkomijnpoederkomkommerkorianderkorianderpoederkruidnagelkurkumamuntolieolijfoliespecerijensteranijssuikertomaattomatenpureewortelzoutzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tika Masala Marinade

Ingrediënten:
annattozaad, kashmiri-chilipoeder, groene thaise chilipeper, gember, gemalen kaneel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, laurier, olie, saffraan, sjalot, water en griekse yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor marinade

Ingrediënten:
amandelen, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, sjalot, steranijs, turmeriekpoeder, venkel, water, witte papaverzaadjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met lamsvlees

Ingrediënten:
gember, kaneel, kemirinoten, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelrijst, magere lamslappen, margarine, munt, saffraanpoeder, steranijs, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Muslim Curry Sauce

Ingrediënten:
boter, foelie, gember, kardemompeulen, ghee, kaneel, knoflook, komijnzaad, limoensap, nootmuskaat, rietsuiker, room, saffraan, ui, water en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Mango-Chutney

Ingrediënten:
appel, appelazijn, gember, kaneel, kerriepoeder, knoflook, mango, nootmuskaat, poedersuiker, rode chilipeper, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Ontbijt / diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tarwe met lamsvlees

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, gemalen kokos, gember, kaneel, kardemom, knoflook, komijnpoeder, koriander, kruidnagel, kurkuma, lamslappen, maanzaad, margarine, munt, tarwekorrels, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Iraans / Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Szechuankip

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, kaneel, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, rode paprika, steranijs, suiker, ui en water

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Pilav

Ingrediënten:
basmatirijst, chilipoeder, gemberwortel, kaneelstokje, kippendijfilet, knoflook, kruidnagel, raita, rijstolie, ui, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pho bo

Ingrediënten:
bosui, bruine suiker, gember, kaneelstokje, knoflook, limoensap, munt, noodles, peperkorrels, pimentbolletjes, runderstoofvlees, steranijs, ui, vissaus en water

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Lamscurry

Ingrediënten:
bliktomaten, citroengras, gember, kaneelpijpje, kardemomzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lamsschenkel, olie, santen, ui, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvleesbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, ei, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, groene spaanse peper, kaneel, kippenbouillon, knoflook, runderstoofvlees, sultanarozijnen, ui, gember, verse koriander, water, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Soto ayam

Ingrediënten:
anijsster, citroenblad, citroengras, gemberwortel, kaffirlimoen, kaneelstokje, kipkarkassen, knoflook, rode chilipepers, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Worcestershiresauce

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brandewijnazijn, chilivlokken, citroenrasp, donkere suikerbietensiroop, gember, kaneelstokje, kardamompeulen, kerriepoeder, knoflook, kruidnagel, lichte chinese sojasaus, lichte thaise sojasaus, limoensap, melasse, suiker, tamarindepasta, ui, water, wit mosterdzaad, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Brits / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / saus
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Shami Kebab

Ingrediënten:
chana dal, chapati, ei, gemberwortel, kaneelstokje, knoflook, koriander, mager rundergehakt, rijstolie, ui, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Shen tui - Fantasie varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, gember, kandij, kaneelstokjes, knoflook, lente-ui, rijstwijn, roze peperkorrels, steranijs, suiker, verse ham, vijfkruidenpoeder, water en zout

Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Haal meer recepten op...