85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloembotercitroengembergroentehoningknoflookkruidenkruidnagelmelkolijfoliepastapeperrijstspecerijensuikertarwebloemuivetwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Pompoenbier

Ingrediënten:
beslag, bier, gember, gerst, gist, kaneelstokje, koekkruiden, kruidnagels, nootmuskaat, pompoen, suiker, water en zaden

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Brigadeiros

Ingrediënten:
amandelen, amandelmelk, cacaonibs, cacaopoeder, gehakt, kaneel, kokosbloesemsuiker, kokosolie, kokosrasp, medjouldadels, nootmuskaat, notenpasta, rijst, zout, kaneel, water en zonnebloempitten

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mortadella

Ingrediënten:
insta cure® 1, kaneel, knoflookpoeder, korianderzaad, microcrystallijn cellulose, nootmuskaat, witte peper, pistache, transglutaminase (activa®), varkensschouder, vetspek, water en witte wijn

Soort:
worst
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Alkermes (alkermes)

Ingrediënten:
alcohol, anijszaad, betanine, gedroogde sinaasappelschil, kaneel, kardemomzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, rozenwater, suiker, vanillepeul en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Gestoomde asperges met burrata en saffraansaus

Ingrediënten:
asperge, boter, burrata, groene asperge, kaneel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, saffraanpoeder, verse salieblaadjes, voorgeweekte stokvis, water, witte asperge en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Hasseltse speculaas

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boter, bruine suiker, eieren, gemalen kruidnagel, kaneel, kristalsuiker, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, vetstof en water

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Taaitaai

Ingrediënten:
gemalen anijszaad, gemberpoeder, honing, keukenstroop, ei, roggemeel, tarwebloem, soda, kaneel, nootmuskaat en water

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Lunch / snack of tussendoortje uit Culinaria U.S.A.:

Olifantenoren - elephant ears

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, kristalsuiker, melk, nootmuskaat, boter, plantaardig vet, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Appeldessert

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, bruine suiker, citroenrasp, kaneel, nootmuskaat, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gevulde mosselen op Istanbulse wijze

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, kaneel, knoflook, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, trostomaat, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Mango-Chutney

Ingrediënten:
appel, appelazijn, gember, kaneel, kerriepoeder, knoflook, mango, nootmuskaat, poedersuiker, rode chilipeper, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / chutney/pickle/jam/compote
Haal meer recepten op...