17 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloemboterbroodbruine suikercayennepepercitroencitroensapdijonmosterdeidooierkaneelknoflooklamsgehaktoliepaprikapoederpeperpeterselietomaattomatenpureeuivleeswaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Salade met rundvlees en eieren plus variaties - lalab telor dan daging sapi

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, blanke azijn, chinese kool, citroensap, ei, garnalen, gevogelte, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, rundergehakt, sambal oelek, slablad, spitskool, tomaat, ui, vis, vlees, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsworstjes aan pennen

Ingrediënten:
eiwit, extra vergine olijfolie, kappertjes, lamsbout, lamslende, lente-ui, magere yoghurt, oregano, oud brood, peterselie, rode wijnazijn, suiker, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Steak tartaar

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, dijonmosterd, eidooier, kappertjesvocht, mager rundvlees, olijfolie, paprikapoeder, poedersuiker, sjalot, tabasco, tomatenketchup en vlees

Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, kerriepoeder, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, passata, slagroom, sultana's, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met gehaktballen

Ingrediënten:
briochebroodjes, broodkruimels, dijonmosterd, ei, extra vierge olijfolie, knoflook, komkommer, lamsgehakt, peper, rozemarijn, tafelsuiker, tomatenpuree, tomatensaus, ui, venkel, venkelzaad en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Lamsempanado's

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ei, eidooier, kaneelpoeder, lamsgehakt, olijfolie, paprika, tomatenpuree, ui, water, wortel en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Izmir köfte - Gehaktballen uit Izmir

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, groene paprika, knoflook, komijn, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, suiker, tomaten uit blik, ui, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Sfiha of lahm Bi'ajeen

Ingrediënten:
bakpoeder, cayennepeper, citroen, ei, gemalen piment, granaatappelmelasse, instantgist, kaneel, lamsgehakt, melkpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, suiker, sumak, tahinpasta, tarwemeel, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kweeperen met lamsgehakt & koriander

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gemalen piment, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kardemompeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kweeperen, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Tomatensaus

Ingrediënten:
champignons, ei, feta, groente, lasagne, olijfolie, pijnboompitten, ricotta, spinazie, suiker, knoflook, tomatenblokjes, tonijn, ui, kruiden, vlees en 
zout en peper

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, belegen kaas, bloem, boter, droge vermout, ei, lamsgehakt, melk, olie, oregano, paneermeel, suiker, tomaat, ui, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Marokkaanse gehaktballetjes

Ingrediënten:
koriander, cayennepeper, citroensap, eieren, kurkuma, lamsgehakt, olijfolie, bladpeterselie, ras el hanout, suiker, knoflook, tomatenblokjes, uien en zout

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch