110 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloemcitroencitroensapeigembergriekse yoghurtgroentebouillonknoflookkomijnzaadkorianderkorianderzaadmuntoliepeperpeterselieplantaardige olierode uitijmtomatenpureewaterzoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Vispotje met yoghurt en wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cannellinibonen, citroen, dorade, eidooier, gekaramelliseerde boter, griekse yoghurt, knoflook, langoustine, mosselen, mul, olijfolie, raki, tijgergarnalen, turkse chilipepervlokken, ui, venkelknol, venkelzaad, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pie van wijnbladeren met kruiden en yoghurt

Ingrediënten:
boter, citroen, dille, dragon, griekse yoghurt, munt, olijfolie, panko, peterselie, pijnboompitten, rijstebloem, sjalot, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Turkse gehakte salade, yoghurt en chiliboter

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, cayennepeper, chilivlokken, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, ingelegde biet, kerstomaat, knoflook, komkommer, postelein, radijs, rode chilipeper, rode ui, rucola, turkse ingelegde chilipeper, verse bladpeterselie en verse munt

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kip fattee met rijst, knapprgi pitabrood en yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, bouillon, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneelstokje, kikkererwten, kip, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, pitabroodje, tomaat, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Topquesadilla's

Ingrediënten:
bakpoeder, bloemtortilla, boter, cholula hot sauce, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, limoen, olijfolie, pecorino, quinoa, rode ui, spruiten, tijm, venkelzaad, yoghurt en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Masala-eieren

Ingrediënten:
boter, currypoeder, ei, feta, garam masala, groene spaanse peper, kerstomaat, komijnzaad, koriander, lente-ui, olijfolie, sesamzaad, yoghurt en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Kaburga dolmasi - Geroosterde lamsribbenkast

Ingrediënten:
basilicum, boter, gedroogde chilivlokken, gedroogde cranberry's, grove bulgur, kaneelpoeder, lamslever, lamsribbenkast met vel, olijfolie, oregano, paprikapuree, pimentpoeder, pistachenoten, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Tartine degustazione

Ingrediënten:
00-meel, aardappel, augurk, bieslook, biet, bladpeterselie, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, mayonaise, rode ui, romige geitenkaas, tabasco en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, boter, courgette, ei, knoflook, lamsgehakt, margarine, olijfolie, paneermeel, tomaat, ui en yoghurt

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Quesadilla's

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, chilisaus, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, limoen, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, quinoa, rode ui, spruiten, tijm, venkelzaad, yoghurt en zure room

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebakken kibbee met pijnboompitvulling - kibbee saneeyeh

Ingrediënten:
boter, fijne bulgur, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen piment, ijswater, lamsgehakt, mager lamsvlees, mager rundvlees, olijfolie, pijnboompitten, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees / Syrisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse kaas burgers

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, rode ui, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kibbee balletjes

Ingrediënten:
boter, fijne bulgur, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen piment, ijswater, lamsgehakt, mager lamsvlees, mager rundvlees, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, tahinisaus, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees / Syrisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / frituur
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Afrikaanse pilav met lamsvlees en groenten

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cashewnoten, garam masala, gemalen komijn, groene kool, groene spaanse peper, ijsbergsla, kardemompeul, knoflook, lamsbouillon, lamsschouder, paprikapoeder, plantaardige olie, rode paprika, groene kool, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vlees / rijst
Haal meer recepten op...