89 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbouilloncitroensapdroge sherrygemberketjap manisknoflookkokosmelkkorianderlaosmaïzenaoliepeperpoedersuikerrode wijnsambal oeleksantensojasaustomaattomatenpureeuizoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Varkensbuik met gepofte appel-saliepuree en rodewijnsaus

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, boter, champignon, kippenbouillon, knoflook, laurier, rode wijn, salie, sjalot, suiker, tijm, uien, varkensbuik, winterwortel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten:
boter, gruyerekaas, kippenbouillon, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zuurdesembrood

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Eieren in kerriesaus

Ingrediënten:
amandelen, bruine basterdsuiker, eieren, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen laos, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, sambal trassi, santen, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vegetarische chow mein - vegetable chow mein

Ingrediënten:
bamboespruit, bleekselderij, chinese kool, chinese sesamolie, droge sherry, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olie, sjalot, suiker, taugé, versgemalen zwarte peper, wontonvel, witte ui en zout

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shung shu yu - Eekhoornvis

Ingrediënten:
bamboespruiten, bloem, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, karper, kippenbouillon, maïzena, snoek, sojasaus, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, ve-tsin, wijnazijn, zeebaars en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Geroosterde spareribs met shii-takenoedels

Ingrediënten:
donkere sojasaus, droge sherry, eiernoedels, gember, hoisinsaus, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, olie, pindaolie, rode ui, shaohsing-wijn, shii-take, sjalot, spareribs, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kippastilla

Ingrediënten:
cognac, filodeeg, gedroogde chipotlepeper, gedroogde rode chilipeper, gerookte-paprikapoeder, ghee, grof zeezout, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, krenten, olijfolie, pijnboompitjes, poedersuiker, pure chocolade, romatomaat, roze peperkorrels, sjalotten, slagroom, spinazie, ui, urfapeper, valdespino sherryazijn, witte wijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Spareribs met tomaat en gember

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gember, donkere sojasaus, bruine suiker, gehakt, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sherry, knoflook, tomatenpuree en uien

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Pompoencappuccino

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, melk, paprikapoeder, poedersuiker, pompoen, slagroom, ui, witbrood en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-Fried Green Beans / Geroerbakte sperziebonen

Ingrediënten:
azijn, cashewnoten, droge sherry, gember, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, sperziebonen, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ongol-Ongol

Ingrediënten:
bananenblad, djinten, fruit, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, kip, kippenbouillon, kippendijen, kleefrijst, knoflook, kokos, kunyit, laos, olie, pandanbladeren, rijst, rode lombok, santen, olie, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, vanille, water, water, witte kleefrijst, witte peper, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippenbouten in gekruide saus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, drumsticks, gemberwortelpoeder, goela djawa, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, maïzena, olie, sambal oelek, ui, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang yiu kuo lung hsia - Kantonese kreeft

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, groene lenteui, kippenbouillon, knoflook, kreeft, maïzena, peper, sojasaus, suiker, ui, varkensfricandeau, ve-tsin, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentesaté

Ingrediënten:
aubergine, champignons, citroensap, donkere basterdsuiker, gele paprika, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, koriander, limoensap, melk, olie, olijfolie, pindakaas, rode paprika, rode peper, sjalot, tomatenketchup en zilverui

Haal meer recepten op...