43 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembouilloncitroensapdroge witte wijneidooiereiwitkipknoflooklauriermelknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierisottorijstsjalotslagroomtijmtomatenpureewitte peperwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Vislever in boter gepocheerd

Ingrediënten:
boter, citroentijm, druivenpitolie, dulse, eiwit, engelwortelzaad, hooi, kippenbouillon, korianderzaad, laurierblad, miniraapjes, peterselieolie, rendiermos, ui, water, witte wijn, zeeduivellever, zeekraalpoeder en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gevulde rijstballetjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, ei, frituurolie, kipfilet, kippenbouillon, margarine, mozzarella, paneermeel, parmezaanse kaas, pijnboompitten, risottorijst, rozijnen, tomatenpuree, ui en witte wijn

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Risotto al limone

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, eidooier, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, sjalot en zout

Soort:
risotto / rijst / gevogelte
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Turducken

Ingrediënten:
agavesiroop, bleekselderij, boter, chick mix bbq-kruiden, crackers, eend, ei, gedroogde salie, kalkoen, kip, kippenbouillon, margarine, winterpeen, witbrood, witte ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met truffel en kreeft

Ingrediënten:
boter, carnaroli rijst, droge witte wijn, ei, kippenbouillon, kreeft, truffel, truffelolie, ui, verse kervel, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / voorgerecht uit Literalicious:

Groninger lasagne

Ingrediënten:
azijn, beschuit, bouillon, champignons, eidooier, eiwit, koolzaadolie, laurier, melk, paddenstoelenbouillon, patentbloem, rode ui, rode wijn, roomboter, suiker en witte wijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, bouillontablet, bulgur, cayennepeper, diepvriesspinazie, eieren, gehakt, gekookte achterham, grove mosterd, lasagnebladen, laurierblaadje, maïzena, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, gezeefde tomaten, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, rundergehakt, wijn, spekjes, spinazie, knoflook, tomatenpuree, ui, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Linzenvroutons en kikkerfricassée met ridderzwammen - croutes de lentilles vertes et fricassé de grenouilles aux mousserons

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, gladde peterselie, kikkers, kippenbouillon, linzen, melk, pimpernel, ridderzwammen, rijstemeel, rookspek, sjalot, slagroom, tarwebloem, tomatenpuree, ui, peper, vleesjus, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Kikkerbilbitterbal

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, ei, jeneverbessen, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, puy-linzen, mangochutney, paneermeel van inktvisbrood, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, sjalot, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Zoete empanada's met varkensvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, cayennepeper, ciderazijn, ei, fino sherry, gemalen komijn, haaskarbonade, kaneel, kippenbouillon, knoflook, pijnboompitten, pimientos del piquillo, rode ui, tomatenpasta, tomatenpuree, verse koriander, witte wijn, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kalfsborst - falette

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, buikspek, cognac, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, plantaardige olie, snijbiet, snijpeterselie, ui, verse kervel, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Gestoomd eiwit en berkenwijn, wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
berkenwijn, boter, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eieren, eiwitten, kippenbouillon, prei, sjalotje, truffel van gotland, ui, wilde paddestoelen, witte wijn, wortel en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalkoen met porcini - fricassea ai porcini

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, eierdooier, kalkoenborst, kalkoenbouillon, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, porcini, ui, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kip Marengo - pollo alla marengo

Ingrediënten:
boter, champignon, citroensap, droge witte wijn, ei, garnaal, kip, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, rivierkreeft, stokbrood, tomaat, verse basilicum, verse bladpeterselie, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Chaud-frois de poulet, morvandelle - Kip chaud-froid

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...