40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbouilloncitroensapgroentehamkippenbouillonlaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnselderijsojasaustijmtomatenpureeuivleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Runderwangen in cider

Ingrediënten:
appelcider, bleekselderij, boter, bruine basterdsuiker, ciderazijn, groene appel, ham, jamón, kikkererwten uit blik, knoflook, laurierblad, olijfolie, pastinaak, prosciutto, rode ui, runderwang, rundvleesbouillon, sidra, verse bladpeterselie, walnoten, witte peen en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Loempia´s - po pia taud

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, frituurolie, knoflook, kratiem, loempiavellen, maggi, nam pla, olie, suiker, taugé, thaise vissaus, varkensgehakt, witte peper en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Catalaanse cannelloni

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cannelloni, chorizoworst, fino sherry, gemalen kruidnagel, ham, jamón, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, manchego, melk, morcilla, olijfolie, prosciutto, rode ui, slagroom, tomaat uit blik, verse peterselie, verse tijm, wit broodkruim, witte butifarra, witte peper en wortel

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gebraden varkensbuik met venkel

Ingrediënten:
anijs, appel, bleekselderij, boter, bruine ui, citroensap, eschalot, franse sjalot, gedroogde muskaatdruiven, grof zeezout, knoflook, laurierblad, manzanilla, olijfolie, pastis, rozijn, suiker, varkensbotten, varkensbuik, venkelknol, venkelloof, venkelzaad en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Varkensbuik met gepofte appel-saliepuree en rodewijnsaus

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, boter, champignon, kippenbouillon, knoflook, laurier, rode wijn, salie, sjalot, suiker, tijm, uien, varkensbuik, winterwortel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Maccheronitimbaal 'de tijgerkat'

Ingrediënten:
bechamelsaus, beenham, bleekselderij, bloem, boter, ei, kaneel, kippenlever, kippenpoot, knoflook, kwartelei, laurier, maccheroni, marsala, olijfolie, rauwe ham, rode wijn, salami felino, suiker, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige taarten, pasteien en pizza’s / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Meneer Wateetons

Recept van Wateetons:

Thaise soep zonder Thai

Ingrediënten:
chinese kool, gedroogde paddenstoelen, kippenbouillon, korianderstengel, korianderwortel, lente-ui, mihoen, selderij, sojasaus, suiker, knoflook, tofu, varkensgehakt en witte peper

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Franse blinde vinken - alouettes sans têtes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gezeefde tomaten, knoflook, mager rundvlees, nootmuskaat, olijfolie, peper, rauwe ham, rode wijn, snijpeterselie, suiker, ui, witbroodkruim, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Maronensamtsuppe mit Steinpilzen, Knollensellerie und Walnüssen / Gebonden kastanjesoep met eekhoorntjesbrood, knolselderij en walnoten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, gepelde kastanjes, gevogeltefond, gevogelteglace, hamspek, knoflook, knolselderij, laurier, madeira, olijfolie, peper, peterseliestengel, prosecco, selderijblad, slagroom, suiker, suikerklontjes, tijm, truffeljus, walnoten, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / buffet / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Manhattan clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderijhart, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, knoflook, laurierblad, maïskolf, plantaardige olie, pomodori, rookspek, strandschelpen, tabasco, tomatensap, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Kip cacciatore

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine basterdsuiker, droge witte vermout, kippenbout, kippenpoot, knoflook, laurierblad, olijfolie, pancetta, tomaten uit blik, ui, oregano, verse rozemarijn, witte champignons en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Hazenpeper

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, bloem, boter, champignons, cognac, hazenbout, kalfsfond, knoflook, laurierblad, margarine, olie, ontbijtspek, rode wijn, salieblaadjes, sjalot, suiker, vleestomaat, winterwortel en zilveruitjes

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, suiker, tomatenpuree, ui, winterpeen en zilveruitjes

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerde kip met champignons

Ingrediënten:
champignons, jeneverbes, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode wijn, selderij, spek, suiker, tijm, vetstof, wortel, zilveruitjes, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Haal meer recepten op...