80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: balsamicoazijnbotercitroensapgarumkaneelknoflookkomkommerkoriandermosterdoliepeperplantaardige olierijstazijnrode uirucolasesamzaadslasojasaussuikertijmuiwaterwitte wijnazijnwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Flowerpowersalade

Ingrediënten:
dijonmosterd, eetbare bloemen, sla, honing, meelwormen, notenolie, olijfolie, rode wijnazijn, sprinkhanen, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / insecten
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Salade met gerookte kip en druiven

Ingrediënten:
gemberpoeder, groene pitloze druiven, handsinaasappelen, honing, kaneel, kip, kipfilet, mosterd, notenolie, olie, pijnboompitten, slamelange, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure salade van aubergine en paprika

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, extra vergine olijfolie, honing, knoflook, plantaardige olie, rode paprika's, wijnazijn en zout

Keuken:
Marokkaans / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Green salads:

Voorjaarssalade met boekweit, zuur van courgette en aardbeiendressing

Ingrediënten:
aardbei, avocado, boekweitkorrels, courgette, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, feta, groene asperge, hazelnoot, Himalayazout, honing, inmaakazijn, paarse bloemkool, plantaardige olie, radijs, rode balsamicoazijn, roze peper, sla, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, water en zout

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Winterse salade met saffraangierst, boekweitballetjes en vinaigrette van cranberry´s

Ingrediënten:
boekweitkorrels, boerenkool, cranberry, extra vergine olijfolie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gierst, granaatappel, Himalayazout, honing, lichte tahin, pecannoot, plantaardige olie, saffraanpoeder, sjalot, tamari, venkel, verse peterselie, wittewijnazijn, zoete appel, zoutvlokken en zwarte peper

Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Zoetzure ganzenborst

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ganzenborst, honing, mosterd, olie, olijfolie en sla

Soort:
carpaccio/tartaar / wild en gevogelte
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Shebekia

Ingrediënten:
anijszaad, azijn, bakpoeder, bloem, gemalen amandelen, gedroogde gist, sesamzaad, honing, kaneel, olie, oranjebloesemwater, saffraanpoeder, sesamzaad, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Bietensla met dressing van zomerhoning

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bietjes, hazelnoten, hazelnotenolie, jonge schapenkaas, olie, rauwe ham, veldsla, waterkers, wittewijnazijn en zomerhoning

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvleesragoût

Ingrediënten:
azijn, bloem, garum, honing, kalfsvlees, karwij, lavas, olie, olijfolie, peper, selderijzaad, water en zetmeel

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...