37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijncitroensapfruitgroenteknoflookkorianderkruidenlimoenmuntolieolijfoliepaprikapeperpreirode uisuikeruivleesvruchtensapwaterwortel
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Komkommer taugésalade

Ingrediënten:
citroen, honing, ketjap asin, komkommer, macadamianoten, peper, plantaardige olie, rode peper, taugé, verse koriander en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen

Ingrediënten:
water, bietjes, chilipoeder, citroen, citroensap, erwtenscheuten, olijfolie, groenten, hummus, ingemaakte citroen, jonge rode bietjes, kikkererwten uit blik, marjolein, meirapen, olie, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rosé, vruchtensap, tahin, tijm, knoflook, tijm, kurkumapoeder, venkel, kruiden, peper, versgemalen zwarte peper, wortels, zeezout, 
zout en peper en zuring

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gefrituurde kip & salade

Ingrediënten:
basilicum, bloem, cayennepeper, citroen, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, karnemelk, kippenbouten, knoflook, komkommer, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, tijm, tomaat, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Parelcouscoussalade met Marokkaanse kip van Donal Skehan

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroen, extra vergine olijfolie, gegrilde rode paprika, gehakt, gerookt paprikapoeder, kikkererwten, kippendijen, knoflook, komijnpoeder, komkommer, koolzaadolie, korianderpoeder, kurkuma, peper en zout, rode ui, rode wijnazijn, tomaten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenfattoush

Ingrediënten:
citroen, gemalen sumak, gladde peterselie, komkommer, lente-ui, olie, radijsjes, tomaten en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Sabin

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, bosui, citroen, ei, ingemaakte mango, minikomkommer, olijfolie, tahinsaus, tomaat, witbrood, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Groentesalade met kaas

Ingrediënten:
appelen, bleekselderij, citroen, citroensap, jonge kaas, komkommer, noten, olie, peper, room, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Laksa Lemak - Mie in pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroen, daun kesum, dikke kokosmelk, gedroogde mie, gele mie, garnaal, kippenborst, komkommer, kruidenpasta, lente-ui, limoen, olie, omelet, peranakan, rode peper, sambal belacan, suiker, taugé, water, wilde gemberknoppen en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Kikkererwtenpannenkoeken

Ingrediënten:
cayennepeper, chilisaus, chilivlokken, citroen, dikke yoghurt, entrecote, koriander, granaatappelpitten, groene chilipepers, ui, kikkererwtenmeel, knoflook, komijn, komkommer, water, kruidnagel, lende, olie, ossenhaas, rode ui, rundvlees, kardemompoeder, kaneel, korianderzaad, zout, verse koriander, versgemalen zwarte peper en yoghurt

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Thaise Zoetzure Groente

Ingrediënten:
ananassap, suiker, fruit, gemberpoeder, kerstomaat, komkommer, lichte sojasaus, maïzena, olie, rijstazijn, rode ui, tomatenpuree, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Sandwichtaart met wasabi-erwtenvulling

Ingrediënten:
bessen, biet, broccoli, brood, citroen, dille, erwten, groentebouillon, citroen, komkommer, kwark, limoen, mierikswortelpasta, munt, olie, roomkaas, vruchtensap, suiker, zout, wasabipasta en zwarte peper

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Thaise kipsalade

Ingrediënten:
chili, dressing, fruit, kip, kippendijen, knoflook, komkommer, koriander, limoen, limoensap, olie, paprika, peper, peper en zout, pindakaas, rijstazijn, rode paprika, rode peper, sesamolie, sla, sojasaus, vissaus, water, witte peper, wortel, wortelen en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Duitse keuken: apfelstrudel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appels, bloem, boter, bruine rum, citroen, deeg, zout, fijn zeezout, bloem, griesmeel, groente, klokhuis, kwark, lichte basterdsuiker, olie, boter, roomijs, rozijnen, rum, vruchtensap, slagroom, strudel, kaneel, kruidnagelpoeder, vanillesaus, water, zonnebloemolie en zuurkool

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

The Happy Pear: Turkse preischotel van fevziye

Ingrediënten:
basmatirijst, bulgur, citroen, citroensap, dille, extra vierge olijfolie, groenten, water, olie, olijfolie, prei, rijst, vruchtensap, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, volkorenbrood, water, wortel, wortels, zeezout, zetmeel, zoetstof en 
zout en peper

Haal meer recepten op...