134 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemkoolbotercitroensapgroentegroentebouillonknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnspecerijentomaatuivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met kool

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, kool, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, savooiekool, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Stoofpotje van gerst, kievitsbonen en bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, cavolo nero, gedroogde kievitsbonen, gerst, groentebouillon, knoflook, nieuw-zeelandse spinazie, olie, oregano, peper, rozemarijn, snijbiet, tijm, ui, wilde marjolein, wilde spinazie, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, groene kool, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met kool en Israëlische couscous

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, bouillon, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwt, kool, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, savooiekool, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans / Noord-Afrikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met kool en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, groene kool, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, tomaat, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Soep met bonen en rode kool

Ingrediënten:
bleekselderij, brood, cannellinibonen, gearomatiseerde olie, hamschijf, knoflook, olijfolie, pancetta, pruimtomaten in blik, rode kool, rozemarijn, tijm, ui, varkenspoten, varkensworst, vleesbouillon, zout, zwarte peper en zwoerd

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe aux choux (Garbure) - Maaltijdsoep van kool

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, chilipoeder, gedroogde witte bonen, hamschijf, knoflook, kool, kruidnagel, laurier, majoraan, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, raapjes, rookspek, stokbrood, tijm, ui, water, witte bonen, witte bonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Boeuf à la ficelle

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, kool, koolraap, laurierblad, lente-ui, runderbouillon, runderfilet, tijm, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hamschijf op groene groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cavolo nero, cheddar, collard greens, groene paprika, hamschijf, knoflook, kool, laurier, maisgrutten, salie, snijbiet, tijm, tomaat, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, cannellinibonen, cavolo nero, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, knoflook, landbrood, laurier, olijfolie, prei, pruimtomaten uit blik, rozemarijn, savooiekool, tijm, tomaten, ui, wortel, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Savoy Cabbage Stuffed with Mushroom Barley - Savooiekool gevuld met paddenstoelengort

Ingrediënten:
amandelboter, amethistzwam, bleekselderij, boter, cashewnootboter, champignons de paris, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde kastanjeboleet, gedroogde oranje-groene melkzwam, geschubde inktzwam, groentebouillon, grote paarse ridderzwam, kastanjeboleet, oesterzwam, oranje-groene melkzwam, parelgort, savooiekool, tijm, ui, water, weidechampignon, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / groente / paddenstoelen
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Opgewarmde groentesoep - ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen spek, gedroogde witte bonen, knoflook, olijfolie, oud witbrood, peper, prei, savooiekool, schenkel, ui, verse tijm, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ribollita

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerenbrood, cavolo nero, olijfolie, palmkool, peper, tomaat, ui, verse tijm, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Zwezerik en groentestengels, peterselie en zeewier

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, boter, eendenvet, honing, jeneverbessen, kalfszwezerik, kippengelei, laurierblaadjes, peper, peterselie, preistengels, rodebessenwijn, rood zeewier, tijm, water, waterkers, wittewijnazijn, wortelstengels, zeesla en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gemengde groente op zuur

Ingrediënten:
bleekselderijhart, bloemkool, extra vergine olijfolie, grof zout, laurierbladeren, mosterdzaad, rode uien, sperziebonen, tijm, knoflook, witte wijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Octopus met geroerbakte boerenkool met salsa van zwarte olijven en goudgele rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...