66 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbotercitroensaphamburgerskaneelstokjeknoflookkomijnzaadkomkommerkorianderkorianderzaadkruidennootmuskaatpaneermeelspecerijentomaatuivetvleesvervangerwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit 1 groente in de hoofdrol:

Pompoen Taart Met Kaneelmeringue

Ingrediënten:
ahornsiroop, fijne kristalsuiker, gemberkoekjes, gemberpoeder, komijnpoeder, meringue, nootmuskaat, boter, slagroom, kaneel en maïzena

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Rou Jia Mo

Ingrediënten:
chinese rijstwijn, suiker, engelse muffins, gehakt, kaneelstokje, komijnpoeder, komkommer, koriander, kruidnagels, laurierblaadjes, lente-uitje, speklappen, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad, gember en zoete sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Maleisische Laksa Met Eend En Noedels

Ingrediënten:
citroengras, eendenborsten, gebakken uitjes, gember, haricots verts, kerriepoeder, kokosmelk, komijnpoeder, limoensap, kippenbouillon, maïskolf, bakolie, pindakaas, rawits, rijstnoedels, suiker, knoflook, kaneel, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masalasaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kip Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, suiker, fenegriekpoeder, gemberwortel, ghee, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kipfilet, knoflook, kokosmeel, komijnpoeder, koolzaadolie, korianderpoeder, boter, kruidenolie, kurkumapoeder, paprikapoeder, rode paprika, rozenwater, santen, single cream, slagroom, suiker, tomaat, uien en zout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kip Korma recept - Food and Friends

Ingrediënten:
amandelmeel, suiker, fenegriekpoeder, gemberwortel, ghee, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kipfilet, knoflook, kokosmeel, komijnpoeder, koolzaadolie, korianderpoeder, boter, kruidenolie, kurkumapoeder, paprikapoeder, rode paprika, rozenwater, santen, single cream, slagroom, suiker, tomaat, uien en zout

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Muslim Curry Sauce

Ingrediënten:
boter, foelie, gember, kardemompeulen, ghee, kaneel, knoflook, komijnzaad, limoensap, nootmuskaat, rietsuiker, room, saffraan, ui, water en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Appel-dadelchutney

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, bruine rozijnen, gedroogde dadels, gemalen kardemom, gember, kaneelstokje, knoflook, komijn, water, witte wijnazijn en zure appel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Stemgember gemberkoek

Ingrediënten:
basterdsuiker, black treacle, boter, dubbelkoolzure soda, ei, gemberpoeder, gemengde specerijen, golden syrup, kaneel, melasse, stemgember, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Feestelijk tafelen:

Wortelcakejes met zuidvruchten

Ingrediënten:
bakpoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde dadel, gedroogde vijgen, gemalen kaneel, gemengde specerijen, rozijnen, scharrelei, gember op siroop, water, wortel, zelfrijzend bakmeel en soda

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

GLÖGG

Ingrediënten:
amandelschaafsel, brandewijn, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagels, peulen, port, rode wijn, rozijnen, rum, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelschil, specerijen, suiker en wijn

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Vermout

Ingrediënten:
bitter, brandewijn, droge vermout, engelwortel, foelie, gedroogde kamille, gember, jeneverbessen, kaneel, kardemompeulen, korianderzaadjes, kruiden, kruidnagels, laurierblad, lavendel, nootmuskaat, oregano, rozemarijn, salie, sinaasappelschil, specerijen, steranijs, suiker, thee, theezakje, tijm, vanille, venkelzaad, vermout, vlierbloesem, wijn, witte suiker, witte wijn, zoete vermout en zoethout

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Haal meer recepten op...