82 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcayennepepercrème fraîchedragondroge witte wijneidooierkippenbouillonknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomtijmwaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Pasta met romige zeevruchtensaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, eierdooiers, gerookte zalm, jakobsschelpen, kippenbouillon, knoflook, penne, reuzengarnaal, room, ui en witvisfilet

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Artisjokkentaartjes - sformatini di carciofi

Ingrediënten:
artisjok, boter, citroensap, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfspoot met poulettesaus

Ingrediënten:
beurre manié, bouquet garni, citroensap, court-bouillon, eidooier, double cream, kalfspoot, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mousselinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, laurier, peterselie, room, sjalot, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Cream of banana soup

Ingrediënten:
bananen, basilicum, bleekselderij, boter, citroensap, eidooier, kippensoep, knolselderij, kruidnagel, laurier, marjolein, meel, nootmuskaat, room, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dragon, eidooier, kervel, koffieroom, mosterd, peper, peterselie, room, sjalot en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Mosselen met poulettesaus

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, eidooier, double cream, mosselen, peterselie, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Haal meer recepten op...