69 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: ansjovisbasilicumbloemboterbroodcitroencourgetteeigroentehamkaasknoflookkruidenoliepeperperzikpeterseliepijnboompittentomaatuivleeswaterzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jolande Vos

Recept van Beproefd:

Salade met ham, verse perzik en kaas & Gavi

Ingrediënten:
botersla, chardonnay, courgette, ham, hamreepjes, honing, jongbelegen kaas, kaas, little gem, mayonaise, mosterd, olijfolie, peper, perzik, perziken, rode mulfilet, rosé, sauternes, snijboon, tuinkers, zalm, zomerfruit en zout

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rustieke salade

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilets, augurk, baby-uien, babyworteltjes, basilicum, cannellinibonen, ei, gekookte ham, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Gekruide zalm

Ingrediënten:
chilipeper, citroen, gerookte zalm, knoflook, konijn, kruiden, limoen, limoenen, olijfolie, room, sla, varkensvlees, zalm en zout

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Wontons

Ingrediënten:
garnalen, gehakt, gember, groente, noten, olie, rode peper, sambal, sojasaus, tempeh, tofu, ui, vijfkruidenpoeder, vis, vlees, zachte kruiden en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Napolitaanse saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, gekookte ham, tomaat, groene paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, rode wijn, suiker en zwarte olijven

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Couscous met dorade en merguez

Ingrediënten:
citroensap, courgette, couscous, doradefilets, groene chilipeper, lente-ui, merguez, munt, olijfolie, rode paprika, rozijnen, versgemalen zwarte peper, vis, vlees en zeezout

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Cocina Nueva:

Coca (met gekarameliseerde ui en beleg)

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ham, jamón, kappertjes, knoflook, komijnzaad, manzanilla, olijfolie, pimientos del piquillo, prosciutto, rode ui, sherryazijn, suiker, tijm, tomatenpasta, tomatenpuree, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Sardines met muskaatdruiven, munt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aioli, citroen, citroenrasp, extra vierge olijfolie, ham, jamón, manzanilla, muskaatrozijnen, pijnboompitten, prosciutto, rode ui, rozijnen, verse munt, verse sardines en zeezoutvlokken

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Stevige zeevruchtensoep met migas

Ingrediënten:
babypijlinktvis, bleekselderij, brood, cayennepeper, fino sherry, garnalen, gemalen venkelzaad, gezeefde tomaten, ham, heek, jamón, knoflook, laurierblad, lente ui, mosselen, mul, olijfolie, passata, pikant gerookt paprikapoeder, prosciutto, rode ui, saffraandraadjes, sinaasappelschil, snapper, venusschelp, verse tijm, visbouillon, visfilet, vongole, water, wortel, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Minipizza’s

Ingrediënten:
citroen, gekookte ham, gorgonzola, groene olijven, kappertjes, meel, mortadella, olijfolie, oregano, peper, pizzadeeg, prosciutto, rozemarijn, sardines, tomatensaus en vleestomaat

Soort:
vlees / pizza / hartige hapjes / vegetarisch / vis
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Avocado op toast op 4 manieren

Ingrediënten:
basilicum, brood, citroen, ei, emmentaler, extra vierge-olijfolie, gekookte ham, gerookte zalm, kerstomaat, limoen, olijfolie, pancetta, rode spaanse peper, roomkaas en vleestomaat

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Frittata

Ingrediënten:
ansjovis, artisjok, bloemkool, chorizo, ei, gorgonzola, ham, olijfolie, olijven, oude geraspte kaas, paddestoelen, peper, prei, sardines, spinazie, ui, water, worst, zongedroogde tomaat en zout

Haal meer recepten op...