108 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemgroenteknoflookkruidnagellauriermelknootmuskaatolijfoliepeterseliepreirode wijnroomrozemarijnselderijsjalotsuikertijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Runderstoof met knolselderij

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, crème fraîche, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, prei, rozemarijn, runderbouillon, runderstoofvlees, selderijknol, sjalot, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Kwartelspiesjes - zalige knolselderij & venkel

Ingrediënten:
boter, ciderazijn, cumberlandworstjes, gerookt dooregen spek, honing, knoflook, knolselderij, kwartel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peer, peper, rozemarijn, tijm, venkel, yoghurt, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / gevogelte
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Maronensamtsuppe mit Steinpilzen, Knollensellerie und Walnüssen / Gebonden kastanjesoep met eekhoorntjesbrood, knolselderij en walnoten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, gepelde kastanjes, gevogeltefond, gevogelteglace, hamspek, knoflook, knolselderij, laurier, madeira, olijfolie, peper, peterseliestengel, prosecco, selderijblad, slagroom, suiker, suikerklontjes, tijm, truffeljus, walnoten, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

'Knien in 't zoer', konijn op zijn Limburgs

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Limburgs
Soort:
wild
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde lamsmagen - manouls lozérien

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, knolselderij, lamsmaag, laurierblad, prei, rauwe ham, ui, verse peterselie, peper, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Hongaarse kalfstongsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, bruine champignons, gekookte ham, gele paprika, gezouten kalfstong, jeneverbessen, kalfsjus, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, paprikapoeder edelsusz, peperkorrels, peterselie, rode paprika, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Hongaars
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Limburgs konijn in het zuur (zoere knien)

Ingrediënten:
appelstroop, konijn, kruidnagel, laurierblad, natuurazijn, peper, peperkoek, peperkorrels, roomboter, selderijknol, sjalot, suiker, ui, verse peterselie, water, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Bouillon van eendenhals met polentaschijfjes en eendenlever

Ingrediënten:
bakvet, boerenkool, boter, eendenbout, eendenhals, eendenlever, fijn zout, grof zout, kervel, knolselderij, kruidnagel, laurier, lavas, melk, polenta, witte peper en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, jeneverbessen, knolselderij, laurier, peperkorrels, prei, steranijs, tijm, ui en wortel

Soort:
bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drents schapenstoofpotje met wintergroenten

Ingrediënten:
bataten, bloem, boter, kerrie, knolselderij, koolraap, lamsfond, laurier, peperkorrel, prei, schapenpoulet, tijm, ui, winterwortel en witte kool

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Ierse stoofschotel

Ingrediënten:
bloem, boter, guinness, knolselderij, laurier, magere spekblokjes, peper, peterselie, riblappen, ui, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagels, laurier, ossenstaart, peper, prei, rapen, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Saus "Baden-Baden"

Ingrediënten:
bruine boter, cassislikeur, distelolie, jeneverbessen, knolselderij, laurier, peperkorrels, reebotten, rode port, rode wijn, rozemarijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, sjalotten, tijm, tomatenpuree, ui, vossenbessen, wildfond en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Bisque à ma facon

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, knoflook, knolselderij, laurier, paprikapoeder, peen, peper, prei, rozemarijn, sjalot, soepkreeft, tijm, tomatenpuree, venkelzaad, visbouillon, witte vermout en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Puree op vier manieren

Ingrediënten:
aardappel, aardperen, boter, broodkruimels, extra vierge olijfolie, knolselderij, kookroom, koolraap, laurier, olijfolie, peper, tijm, venkel, witte peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kalkoenjus - turkey gravy

Ingrediënten:
bloem, boter, kalkoenbouillon, kippenbouillon, laurierblad, kalkoenorganen, peper, selderij, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte / feestdagen
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feiner Linsentopf - Verfijnde linzenschotel

Ingrediënten:
aardappel-spekmaultaschen, aceto balsamico, boter, bruine boter, gevogeltefond, groene linzen, kalfsjus, kalfsrollade, knoflook, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, peperkorrels, prei, sjalot, tijm, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Haal meer recepten op...