96 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercitroensapeigroenteknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepaprikapeterseliespecerijensuikertomaatuivetvleeswaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse linzensoep met zuring of spinazie

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, puy-linzen, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Stoofpotje van gerst, kievitsbonen en bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, cavolo nero, gedroogde kievitsbonen, gerst, groentebouillon, knoflook, nieuw-zeelandse spinazie, olie, oregano, peper, rozemarijn, snijbiet, tijm, ui, wilde marjolein, wilde spinazie, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Elegante linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, puy-linzen, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Hure de homard et de confit de foie de canard - Preskop van kreeft en confit van eendenlever

Ingrediënten:
bakzout, court-bouillon, dragon, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, jus de truffes, kervel, kreeft, krulandijvie, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, prei, rode sla, sjalotten, tijm, troskerstomaat, truffelvinaigrette, wilde spinazie, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde pastarol

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, knoflook, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, pecorino, pomodori uit blik, ricotta, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

La paupiette de gargantua - Gigantische gevulde vleesrol

Ingrediënten:
bacon, boter, broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, épice fines, fond, ham, knoflook, kool, laurier, maïzena, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, rosbief, runderbouillon, runderkogel, snijbiet, spinazie, tijm, ui, varkensnet, vet varkensspek, waterkers, worstvlees, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tweekleurige sformato - sformato bicolore

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, ei, emmentaler, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, spinazie, verse tijm, worteltjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Millefeuille aux écrivisses - Bladerdeeg gevuld met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, boter, cognac, crème fraîche, dragom, eidooier, groene asperges, kervel, knoflook, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, rivierkreeftjes, rode port, spinazie, tijm, tomaten, ui, visfumet, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Gezinspasta met geroosterde groenten

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, chilivlokken, citroensap, courgette, kerstomaat, knoflook, olijfolie, pasta, rode ui, rucola, snoeptomaatjes, spinazie, tijmblaadjes, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vegan / pasta/noodles / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Provencaalse omelettentaart

Ingrediënten:
basilicum, chilipoeder, eieren, gruyère, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, knoflook, gemalen komijn, tomaatjes, tomaten, ui, wilde spinazie, witte ui, worteltjes en zout

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamsbout met doperwtensaus

Ingrediënten:
doperwten, hamkluif, kruiden, kruidnagel, lamsbot, laurierblad, olijfolie, ontbeende lamsbout, peper, spinazieblad, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Épaule d'agneau farcie, Viroflay - Gebraden gevulde lamsschouder

Ingrediënten:
bacon, basilicum, boter, bouillon, broodkruim, bruine fond, champignons, droge witte wijn, ei, fond, ganzenvet, hamvet, knoflook, lamsbotten, lamsschouder, laurier, lente-ui, maïzena, melk, olie, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, sjalot, spinazie, tijm, ui, varkenszwoerd, vet spek, waterkers, wijn, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Mijn Ztrdg Smaak Collectie + Winactie

Ingrediënten:
aardappelen, appel, boekweit, boekweitnoedels, boontjes, broodje, hamburgers, chocolade, dadels, gedroogde bonen, gedroogd fruit, gekiemde zaden, gele paprika, gember, groente, groenten, kardemom, ketchup, kokos, kool, koriander, kruiden, kruidnagel, peulvruchten, popcorn, rode biet, roze peper, specerijen, spinazie, steranijs, tarwegras, verse koriander, vet, whisky, witte bonen, wortel, zoete aardappel, zoethout, zonnebloempitten en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep met groenten

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, groenten, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Gemengde Bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bonen, borlottibonen, gedroogde borlottibonen, gele ui, gemalen peper, groenten, water, water, olijfolie, paccheri, pasta, penne, peper, reuzenbonen, bleekselderij, tijm, tijm, ui, water, wortel, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Geroosterde pompoen

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, citroentijm, fleur de sel, groente, jeneverbessen, knoflook, peper, rozemarijn en steranijs

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Spruitjesgratin met fenegriekkaas

Ingrediënten:
boter, ei, fenegriekkaas, groente, peper, slagroom, spruiten, tijm, volle melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Haal meer recepten op...