189 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgetteeigroentegroentebouillonlaurierolijfoliepeterselierozemarijnsjalotsuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Prei-gehaktschotel

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, foelie, gehakt, half-om-halfgehakt, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oude kaas, peper, prei, rundergehakt, tijm, tomatenpuree, varkensgehakt, vleesbouillon, winterwortel, zoete ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Veganistische roggegratin met prei en tomaat

Ingrediënten:
amandelmelk, farro, gerst, hazelnootmelk, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, prei, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige roggegratin met prei en tomaat

Ingrediënten:
farro, gerst, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, parmezaanse kaas, peper, prei, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten, volvette room en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde rogge met prei en tomaat

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, parmezaanse kaas, peper, prei, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
bouquet garni, doradegraten, garnituur voor vissoep, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, rode mulgraten, saffraan, tomaten, tomatenpuree, venkel, water, witte wijn, zeebaarsgraten, zeeduivelgraten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Bonen!:

Verwarmende soep van twee soorten bonen

Ingrediënten:
adukibonen, bleekselderij, chilipeper, groene kool, groentebouillontablet, kikkoman sojasaus, knoflook, pancetta, peper, plantaardige olie, prei, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, zoete chilisaus en zwarte bonen

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Kreeftenbisque

Ingrediënten:
bieslook, bouquet garni, citroensap, cognac, knoflook, kreeft, olijfolie, peper, prei, selderij, slagroom, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Garnalenfond

Ingrediënten:
basilicum, dillestelen, droge witte wijn, garnalenkoppen, knoflook, korianderkorrels, olijfolie, peperkorrels, prei, saffraandraadjes, steranijs, tomaten, tomatenpuree, venkel, visfond en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Bruine saus

Ingrediënten:
gemberpoeder, kippenbotten, kippenbouillon, knoflook, maïzena, peper, prei, sesamolie, sojasaus, suiker, tomatenpuree, ui, vissaus, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Cioppino

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, cocktailgarnalen, droge witte wijn, fruits de mer, groene paprika, italiaanse kruiden, kabeljauwfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, prei, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkel, verse bieslook, visfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Sauce homard - Kreeftensaus

Ingrediënten:
basilcum, boter, cognac, knoflook, kreeftkarkassen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, sjalot, slagroom, tomatenpuree, visfumet, vleestomaat en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Runderrollade

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, gerookt spek, knoflook, kogelbiefstuk, olie, paprikapoeder, peper, peterseliewortel, prei, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Krabfond

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, dragon, jeneverbessen, knoflook, krabkarkassen, laurier, olijfolie, peper, plantaardige olie, prei, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet met garnalen en groenten - foe yong hai

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, doperwtjes, ei, gekookte ham, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, maïzena, noorse garnalen, olie, peper, prei, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, tomatenpuree, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Chinees
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken heek - nasello in tegame

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, dijonmosterd, droge witte wijn, heekmoot, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, peper, prei, sjalot, tomaat, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Haal meer recepten op...