27 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapcrème fraîchedroge witte wijngroentebouillonhoningkerriepoederknoflookolijfoliepeterseliepreisjalotslagroomtijmuivisbouillonzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Spoedcursus wijn: witte wijnen

Ingrediënten:
anijs, asperges, boter, champagne, chardonnay, chili, citrusfruit, dille, fruit, grapefruit, honing, kruiden, kruisbessen, meloen, noten, passievrucht, peer, perzik, room, specerijen, toast, tropisch fruit, vanille, venkel, vernaccia di san gimignano, vruchten en wijn

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Spoedcursus wijn: witte wijnen

Ingrediënten:
anijs, asperges, boter, champagne, chardonnay, chili, citrusfruit, dille, fruit, grapefruit, honing, kruiden, kruisbessen, meloen, noten, passievrucht, peer, perzik, room, specerijen, toast, tropisch fruit, vanille, venkel, vernaccia di san gimignano, vruchten en wijn

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Lichte roomsaus met witte wijn

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, boter, gevogelteglace, knoflook, magere room, saffraanpoeder, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Mosselcremesoep met saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, knoflook, mossel, peper, prei, saffraan, selderijwortel en slagroom

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Mosselen, saffraan en agretti

Ingrediënten:
agretti, citroen, extra vergine olijfolie, knoflook, mosselen, peper, saffraan, sjalot, slagroom, visbouillon, witte wijn en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met saffraan en Sint-Jacobsschelpen

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, crème fraîche, groentebouillonblokje, kervel, knoflook, olijfolie, peper, prei, risotto, saffraan, sint-jacobsschelpen, sjalotten, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met schaaldieren

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, fontina, knoflook, lasagnavellen, melk, panna da cucina, parmezaanse kaas, reuzengarnaal, room, saffraanpoeder, sint-jakobsschelp, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde schelpen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ei, groentebouillon, grote pastaschelpen, knoflook, nootmuskaat, panna da cucina, parmezaanse kaas, ricotta, room, saffraanpoeder, spinazie, tomatensaus in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Pittige oesters met prei

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, eierdooier, grof zeezout, kerriepoeder, oesters, peper, prei, saffraandraadjes, slagroom, suiker, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Coqolade

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, kastanjechampignons, kerrie, kippenbouillon, knoflook, kokkels, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, slagroom, stokbrood, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Waterzooi met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, court-bouillon, kip, peper, peterselie, prei, rivierkreeftjes, saffraan, slagroom, witlof, witte wijn, witvis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Visrolletjes

Ingrediënten:
citroenrasp, coquilles, garnalen, lente-ui, peper, peterselie, saffraan, scholfilet, slagroom, tongfilet, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Heilbot in saffraansaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, dragon, heilbotmoot, peper, room, saffraandraadjes, sherry, strooiaroma, tomaat, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Saffraansaus

Ingrediënten:
olijfolie, peper, saffraan, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met mosseltjes

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, crème fraîche, kerriepoeder, knoflook, mascarpone, mosselen, olijfolie, peper, saffraanpoeder, sjalotten, visbouillonblokje, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Velouté met mosselen

Ingrediënten:
eierdooier, kervel, knolselderij, laurier, mosselen, peper, peterselie, preien, room, saffraanpoeder, tijm, uien, vetstof, visbouillon, witte wijn en wortelen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Zalmforel met kerrie

Ingrediënten:
boter, kerriepoeder, knoflook, peper, room, saffraan, sjalotten, ui, visbouillon, wijnazijn, witte wijn, zalmforel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Saffraansaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, peper, saffraan, sjalotje, slagroom, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Mosselen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...