67 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemcayennepeperdilleeieidooiergroenteknoflookkoriandermelkmuntolijfoliepeterselieslagroomsuikertijmtomaatuiwaterwitte peperzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Boter van de hofmeester

Ingrediënten:
boter, citroensap, kappertjes, knoflook, paprikapoeder, peper, peterselie en zout

Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Makreelpate

Ingrediënten:
boter, citroensap, sla, gerookte makreel, paprikapoeder, slagroom en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Penne met salie-ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, paprikapoeder, penne rigate, peper, roomboter, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kabeljauw in mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kabeljauwfilet, melk, milde mosterd, nootmuskaat, paprikapoeder, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Tortellini met salie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, noorse garnalen, paprikapoeder, peper, roomboter, tortellini, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Knoflookboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Recept uit Spaans koken:

Asperge artisjoksalade

Ingrediënten:
artisjokken, asperges, boter, champignons, citroensap, knoflook, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper en sperziebonen

Keuken:
Spaans
Soort:
salade
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Fazant met port

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazanthen, olijfolie, paprikapoeder, peper, port, slagroom en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Kardinaalspasteitjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladerdeegpasteitjes, boter, citroensap, ei, groene paprika, olijven, paprikapoeder, peper, tonijn uit blik, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Oesters à la Bienville - oysters bienville

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, champignon, citroensap, eidooier, garnalen, grof zout, lente ui, oester, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, witte wijn, zout en zure room

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, paprika, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Garnalen met knoflook - gambas al ajillo

Ingrediënten:
boter, citroensap, garnalen, gedroogde rode spaanse peper, inktvis, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, sint-jakobsschelp, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Kippensoep met vermicelli, ei en citoen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, eidooier, groene chilipeper, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode ui, vermicelli en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Dügün çorbasi - Bruiloftsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, eidooier, kaneel, mager lamsvlees, mager schapenvlees, mergpijpjes, olie, paprikapoeder, ui, wortel en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Haal meer recepten op...