163 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercayennepepercitroencitroenraspdilleeieidooiereiwitgelatineknoflookmascarponemayonaisemelkolijfoliepeperpoedersuikerslagroomuivanillesuikervruchtensapwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Sweet:

Gingerbread with brandy apples and crème fraîche

Ingrediënten:
appel, pink lady, basterdsuiker, bicarbonaat, black treacle, bloem, boter, brandy, citroensap, citroenschil, crème fraîche, ei, gemberpoeder, golden delicious appel, kaneelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, sinaasappelrasp, stemgember en vanillestokje

Soort:
zoet
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Crème brûlée van knolselderij

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, eierdooier, groentebouillontablet, knolselderij, melk, peper, poedersuiker, verse selderij en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Crème d'amandine - Abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa à la crème

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, kadaifideeg, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, suiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Runderhaas met rozijnensaus

Ingrediënten:
biefstuk, bleekselderij, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilipoeder, citroensap, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, peperkorrels, room, rozijnen, runderhaas, ui en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crostini met gerookte zalm, mierikswortel & dille

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dijonmosterd, dille, gerookte zalm, kristalsuiker, mierikswortel, peper, stokbrood en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Falafel met knofooksaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, cayennepeper, citroensap, cognac, crème fraîche, ei, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, mayonaise, peterselie, selderij, suiker, tahinpasta, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / nagerecht uit #watetenwevandaag:

Snøfrisk gebakje

Ingrediënten:
appelsap, boter, citroensap, crème fraîche, gelatine, honing, lange vingers, roomkaas en vanillesuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Duivelse kip

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, crème fraîche, ketjap manis, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, kokosmelk, laos, olie, sambal oelek, tomaat, ui en water

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Nigella Express:

Chique appeltaart

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, boter, citroensap, crème fraîche en suiker

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Artlette met terrine van geperste appel

Ingrediënten:
appel, appelsap, boter, braeburn, bruine suiker, citroensap, crème fraîche, granny smith, pectine, pocheersiroop, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, rozenwater, slagroom, vanillestokje en venkelzaad

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Gelati

Ingrediënten:
abrikoos, abrikozenpuree, amarettikoekjes, avocado, citroensap, fijne tafelsuiker, grand marnier, limoncello, melk, room en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Fragole allo zabaione e panna

Ingrediënten:
aardbei, cassislikeur, citroensap, eidooier, fijne tafelsuiker, grand marnier, marsala, poedersuiker, room en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Gelati

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, drop, eidooier, fijne tafelsuiker, gemberwortel, melk, melkchocolade, room, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Krabmousse met gemarineerde tomaten

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Caroline Lebar - Elke zondag heerlijk taart

Recept uit Elke zondag heerlijk taart:

Aardbeiframboosbosbes

Ingrediënten:
aalbessen, aalbessengelei, aardbeien, amandelmeel, bloem, bosbessen, boter, citroen, citroensap, deeg, eieren, bloem, frambozen, boter, kruimeldeeg, room, suiker, taart, taartbodem, tafelsuiker en vruchten

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

Warm perentaartje met ahornijs

Ingrediënten:
ahornsiroop, citroensap, crème fraîche, ei, eidooier, handperen, hazelnoten, kardemompeulen, kristalsuiker, maïzena, roomboterbladerdeeg, vanillestokje en volle melk

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Asperges met zalm en mierik

Ingrediënten:
asperges, citroensap, crème fraîche, gerookte zalm, mierikswortel, poedersuiker, zout en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Gezond genieten met Sonja:

Perentaart

Ingrediënten:
amandelschaafsel, beschuit, bladerdeeg, citroensap, crème fraîche, eiwit, handpeer, vanillesuiker en zoetstof

Soort:
koek en gebak
Haal meer recepten op...