260 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbroodeifruitgranengroenteknoflookkruidenolieolijfoliepaprikapeperpeterselierijsttomaatvisvleeswaterwortelzoutzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Blinde vinken van kalfsvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, geklaarde boter, kalfsgehakt, kalfslapjes, knoflook, laurierblad, peper, sjalot, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, verse peterselie, wildfond, witbroodkruim, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Marmita van kalfsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, groente, kalfsvlees, koriander, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, saffraanpoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Kalfsvlees à la Mario

Ingrediënten:
basilicum, bloem, champignons, tomaat, kalfsschnitzels, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, ui, vlees en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Polenta pasticciata

Ingrediënten:
kalfsgehakt, parmezaanse kaas, peper, polenta, rundergehakt, tomatenpuree, ui, vetstof en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde rijstballen

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, bouillon, doperwten, frituurolie, kalfsgehakt, margarine, paneermeel, parmezaanse kaas, risottorijst, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
honing, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Lunch / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Albóndigas

Ingrediënten:
cayennepeper, diepvriesdoperwtjes, droge witte wijn, ei, gemalen koriander, half-om-halfgehakt, kalfsgehakt, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, komijn, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Orecchiette met vleessaus

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde rode chilipeper, kalfsgehakt, olijfolie, orecchiette, pecorino, tomaat, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Kalfsrolletjes in madeirasaus

Ingrediënten:
bloem, champignons, doperwt, ei, gevogeltefond, kalfsfond, kalfsgehakt, kalfsvlees, kerriepoeder, laurier, madeira, oregano, pasta, peper, room, tijm, tomaat, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Tagliatelle met bolognese saus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge rode wijn, hamvet, kalfsgehakt, kippenbouillon, pancetta, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, rundergehakt, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, brood, kalfsgehakt, ui, olijfolie, passata, pecorino en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Diner / voorgerecht uit Gevulde deeghapjes:

Ravioli met gehakt en tomatensaus

Ingrediënten:
citroenrasp, eidooier, kalfsgehakt, pijnboompitjes, saucijzenvlees, tomaat, ui, verse bieslook, verse kervel, verse koriander, verse munt, verse peterselie en wontonvel

Soort:
vlees / hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Boedapester haringsalade

Ingrediënten:
augurk, groene paprika, kalfsvlees, kappertjes, kwark, mosterd, paprikapoeder, rode biet, tomatenpuree, ui, zachtzure appel, zoute haring en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
salade
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groenten

Ingrediënten:
aubergine, broodkruim, courgette, kalfsgehakt, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode paprika, rode ui, tomaat, tomatenpuree, varkensgehakt, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen rozenknoppen, harissa, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Brown Veal Stock

Ingrediënten:
boter, kalfsbotten, kalfsvlees, peperkorrels, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, wodka, water en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijstkroketten - arancini di riso

Ingrediënten:
arboriorijst, bloem, bouillon, broodkruim, doperwtjes, droge rode wijn, ei, kalfsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
kalfsvlees / rijst / rundvlees / frituur
Haal meer recepten op...