86 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbruine suikercitroensapjeneverbesknoflookknolselderijkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnslagroomtijmtomatenpureeuiwaterwijnazijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Haan in rode wijn

Ingrediënten:
bloed, bloem, boter, bouquet garni, buikspek, champignon, cognac, haan, knoflook, peper, rode wijn, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Varkensvlees in rode wijn - civet de porcelet

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bloem, boter, cognac, droge rode wijn, fijn zout, grof zout, knoflook, laurierblad, marc de provence, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, suiker, ui, varkensschouderlappen, verse salieblaadjes, zilverui, zuurkoolspek en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Wortelgroentenstamp met gesmoorde sjalot

Ingrediënten:
ahornsiroop, boter, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groentebouillon, kabochapompoen, laurier, olijfolie, puy-linzen, rode wijn, selderijknol, sjalotten, tijm, wortelen, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Sjalottensaus met balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blauwe kaas, bruine suiker, dijonmosterd, slablad, olijfolie, rode wijn, rodewijnazijn, sjalotten, stokbrood, rozemarijn, tijm, uien, peper, walnoten, walnotenolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Gestoofde inktvis

Ingrediënten:
inktvis, olijfolie, peperoncino, tomaat, rode wijn, sinaasappel, suiker, knoflook, ui, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Duiffilet op krentenwegge

Ingrediënten:
appelstroop, bataat, duif, gemberstroop, krentenwegge, peper, rode wijn, rommelkruid, sjalot, suiker, ui en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / voorgerecht uit #watetenwevandaag:

Tomatensoep à la Enrico

Ingrediënten:
basilicum, half-om-halfgehakt, kaneel, ketjap manis, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, peper, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, tomaat, tomatenpuree, ui, vanillesuiker en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Runderribs Gebraiseerd In Vijfkruidensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, japanse sojasaus, kaneelstokje, knoflook, koffie, krieltjes, kruidnagel, peper, rode peper, rode wijn, runderspareribs, steranijs, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Reehachée van Dick Soek

Ingrediënten:
bloem, jeneverbes, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, kruidnoten, laurier, peper, reepoulet, rode wijn, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Saté Lilit

Ingrediënten:
banaan, bananenblad, basilicum, djahé, garnalen, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, kentjur, korianderpoeder, knoflook, kokos, kunyit, laos, limoen, limoensap, lombok, lomboks, makreel, makrelen, olie, peper, rawits, salamblaadjes, serehstengels, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, trostomaten, vis, visfilet, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Haal meer recepten op...