181 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgaram masalagemberpoederkaneelkippenbouillonknoflookkokosmelkkorianderpoederkurkumalaoslimoensapolieolijfoliepeperrode paprikatomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kweeperen met lamsgehakt & koriander

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gemalen piment, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kardemompeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kweeperen, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Komkommersalade met gekneusde knoflook en gember

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemberwortel, knoflook, komkommer, koriander, maldon zeezout, rijstazijn, rode ui, sesamolie, sesamzaad en zonnebloemolie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Rode curry pasta

Ingrediënten:
citroengras, gember, gemalen koriander, ui, knoflooktenen, olie, rode pepers, sereh, sesamolie, sjalot, suiker en wortel

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch

Recept van Mijn Recepten:

Komkommersoep en Rode vis curry

Ingrediënten:
broccoli, curry, gehakt, gember, glasvermicelli, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, maïs, oestersaus, olie, pangasiusfilet, rijst, rode curry, rode paprika, rode uien, sojasaus, suiker, vissaus, water, winterwortel en zwarte peper

Recept van Mijn Recepten:

Komkommersoep en Rode vis curry - Mijn Recepten

Ingrediënten:
broccoli, curry, gehakt, gember, glasvermicelli, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, maïs, oestersaus, olie, pangasiusfilet, rijst, rode curry, rode paprika, rode uien, sojasaus, suiker, vissaus, water, winterwortel en zwarte peper

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lempers

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kokos, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koenjit, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, olie, serehpoeder, suiker, ui en witte kleefrijst

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Pompoen - kaneelsoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine suiker, cashewnoten, flespompoen, gehakt, gember, kaneelpoeder, kippenbouillon, melk, olijfolie, pijnboompitten, pompoen, rode peper, room, ui, verse koriander, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Vietnamese Kippennoedelsoep

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kip, knoflook, koriander, kristalsuiker, kruidnagel, lente-ui, limoen, rawit, rijstnoedels, steranijs, taugé, thaise basilicum, ui, vissaus en witte ui

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Ketchup

Ingrediënten:
azijn, gember, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, rode paprika, suiker, tomaat, ui en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

Zelfgemaakte tomatenketchup

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bruine suiker, gember, kerstomaat, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, rode ui, rodewijnazijn, rood spaans pepertje, tomaten, tomaten uit blik, venkelknol, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Pinda vulkaan

Ingrediënten:
bladselderij, bruine suiker, champignons, citroengras, citroensap, gember, ei, gemalen koriander, gemberpoeder, ketchup, ketjap, kokosmelk, korianderzaad, laos, olijfolie, pindakaas, prei, rijst, sojasaus, uien en water

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Pho he, da's lekker

Ingrediënten:
arachideolie, chilisaus, citroengras, gember, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, lente-ui, limoen, munt, omloop, rietsuiker, rijstnoedels, rode spaanse peper, runderbotten, sesamolie, sojasaus, steranijs, taugé, ui, vissaus en wittewijnazijn

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Haal meer recepten op...