55 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbotercourgetteeigroenteknoflookmelkmozzarellanootmuskaatolieolijfolieoreganopaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliesuikertijmtomaattomatenpureewaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en groentelaagjes

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Israëlische aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroensap, kaas, knoflook, peper, tomatensap, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Israëlisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Aubergine-kuku

Ingrediënten:
aubergine, bakpoeder, berberisbessen, bloem, broodkruim, ei, knoflook, peterselie, saffraandraadjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aubergine-lamsvleeskasserol - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, kasseri, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomaten, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Ovenschotel met tomatenrijst en aubergine

Ingrediënten:
tomaat in blik, bloem, boter, gedroogde oregano, half-om-halfgehakt, aubergine, jong belegen kaas, knoflookpuree, melk, olijfolie, peper, rode paprika, knoflook, tomatenpuree, ui, zilvervliesrijst en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige aardappelen met aubergine en kaas

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, chilivlokken, ei, kefalotyri, kaneel, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, rode ui, tomaten, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, gehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Stokvis met groenten - Bacalao con samfaina

Ingrediënten:
aubergine, bloem, courgette, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, stokvisfilet, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Stoofpot van zeeduivel en groenten

Ingrediënten:
bloem, groente, koffieroom, olijfolie, peper, tomatensaus, verse peterselie, visbouillon, witte wijn, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, belegen kaas, bloem, boter, droge vermout, ei, lamsgehakt, melk, olie, oregano, paneermeel, suiker, tomaat, ui, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, eieren, kaneel, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, romanokaas, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelkroketjes met groente

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, ei, groente, kruimige aardappel, melk, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde groente anders gepaneerd

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, noten, kokosnootvruchtvlees, graankorrels, groente, grutten, havermout, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Veganistische gefrituurde groente

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, graanmelk, groente, notenmelk, olijfolie, paneermeel, peterselie, sojamelk, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolrolletjes - golabki

Ingrediënten:
boter, ei, gehakt, groente, kippenbouillon, knoflook, meel, rijst, suiker, tijm, tomaat, ui, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Groentelasagna

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, boter, broccoli, broodkruim, courgette, gele wortel, groentebouillon, knoflook, lasagnevellen, melk, mozzarella, olie, oregano, oude kaas, peper, prei, rode wortel, tijm, tomaat, ui, witte wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Auberginepolpette

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bloem, ei, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Aubergineschotel - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, boter, broodkruim, droge witte wijn, eierdooier, griekse kefalotiri, knoflook, lamsgehakt, meel, melk, nootmuskaat, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Haal meer recepten op...