67 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobloembotercitroensapgehaktkruidenlente-uimelkolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterseliepijnboompittensjalotstokbroodsuikertijmtomaatuiwaterzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Down to earth:

Gevulde uien met lamsgehakt, paprika en basilicum

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, broodkruim, eidooier, fijne mosterd, fleur de sel, gedroogde oregano, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, roomboter, sjalot en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Bijgerecht uit The naked chef:

Gehaktballen

Ingrediënten:
basilicum, brood, dijonmosterd, eierdooier, gedroogde rode peper, gehakt, knoflook, komijnzaad, mozzarella, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rozemarijn, tomatensaus, ui en vlees

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Insalata allegria

Ingrediënten:
brood, cherrytomaten, ei, fontina, kruiden, slablad, gezouten kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, sinaasappelschil, slagroom en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / voorgerecht uit Provence:

Gemengde salade met croûtons - mesclun aux chapons

Ingrediënten:
ei, groene sjalot, hysop, kervel, knoflook, lente-ui, mesclun, molsla, olijfolie, oud brood, peper, postelein, provencaalse kruidenazijn, radicchio, raketsla, verse basilicum, waterkers, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / lunch uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pan bagnat met salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, artisjok, ei, groene paprika, jonge tuinbonen, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, peper, rode wijnazijn, rond brood, stokbrood, tomaat, tonijn uit blik, venkelknol, verse basilicum, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Italiaanse kalfsborst, gevuld

Ingrediënten:
boter, brood, doorregen spek, doperwten, ei, kalfsborst, kalfszwezerik, knoflook, laurier, marjolein, melk, peterseliewortel, pistaches, tijm, tuinkruiden, ui, varkensvlees, vleesbouillon, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaat en broodsoep (Pappa al pomodoro)

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, knoflook, olijfolie, oud brood, rode chilipeper, tomaat, tomaat uit blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In courgette gewikkelde lamskebabs

Ingrediënten:
basilicum, courgette, ei, feta, gedroogde chilivlokken, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, tomatenblokjes uit blik, witbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Gevulde paneerhapjes

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, ei, gember, knoflook, komijnzaad, naanbrood, paneer, parmezaanse kaas, pijnboompitten, plantaardige olie, rode chilipeper en tomatenchutney

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bruschetta's

Ingrediënten:
auberginekaviaar, aubergines, avocado, biologische volle yoghurt, basilicum, brood, broodcroutons, chardonnayazijn, citroen, citroensap, eidooier, eiwitten, fijne mosterd, gehakt, granaatappelmelasse, grof zeezout, zout, knoflook, komijnpoeder, labneh, limoen, maldon zeezout, mayonaise, milde olijfolie, munt, olijfolie, pijnboompitten, piment, romatomaten, saffraan, vruchtensap, suiker, sushi-azijn, tijm, knoflook, tonijn, volle yoghurt, walnoten, witte uien, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bruschetta's recept - Food and Friends

Ingrediënten:
auberginekaviaar, aubergines, avocado, biologische volle yoghurt, basilicum, brood, broodcroutons, chardonnayazijn, citroen, citroensap, eidooier, eiwitten, fijne mosterd, gehakt, granaatappelmelasse, grof zeezout, zout, knoflook, komijnpoeder, labneh, limoen, maldon zeezout, mayonaise, milde olijfolie, munt, olijfolie, pijnboompitten, piment, romatomaten, saffraan, vruchtensap, suiker, sushi-azijn, tijm, knoflook, tonijn, volle yoghurt, walnoten, witte uien, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In courgette gewikkelde lamskebabs

Ingrediënten:
basilicum, courgette, ei, feta, gedroogde chilivlokken, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, tomatenblokjes uit blik, witbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Kalfsvlees parmigiana

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bloem, broodkruim, buffelmozzarella, citroen, ei, kalfsoesters, knoflook, parmezaanse kaas, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Alici alla beffafico (ansjovis beccafico)

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, broodkruim, citroenzest, ei, knoflook, olijfolie, ontzouten kappertjes, pecorino, peterselie, sinaasappelzest, tomatensaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...