111 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotereiknoflookkomkommerkruidenmelkolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeterselierode uisjalotsuikertijmtomaattomatenpureevetzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade met geroosterd brood

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, brood, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Pizza van Turks brood

Ingrediënten:
basilicum, mozzarella, brood, courgette, gele courgette, groenten, kaas, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, prei, prei, rode ui, tomaten, tomatensaus, turks brood en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kikkererwtensoep met tomaten en brood

Ingrediënten:
basilicum, basilicumpesto, bleekselderij, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kikkererwten, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, pomodori uit blik, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, winterwortel, witte wijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Polpo:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, oud brood, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zoutflakes, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Panzanella met groenten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, brood, courgette, lente-uitje, olijfolie, peper, pruimtomaat, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Panzanella

Ingrediënten:
babykappertjes, basilicum, ciabatta, ciderazijn, extra vierge-olijfolie, kalamataolijven, kerstomaat, komkommer, landbrood, rode ui, tomaten, zeezout, zuurdesembrood, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gebakken hartige kruimelbodem

Ingrediënten:
basilicum, boter, brood, broodkruim, bruine suiker, kervel, koriander, marjolein, neutrale olie, oregano, peterselie, rozemarijn, sjalot, taart, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Siciliaanse caponata

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, gehakt, brood, aubergine, kappertjes, olijfolie, passata, pijnboompitten, pistachenoten, rodewijnazijn, suiker, ui, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Peperoni ripieni - Gevulde paprika met kaas

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, caciocavallo, gele paprika, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, olijfolie, oud brood, pecorino, pruimtomaat, rode paprika, rode ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, brood, citroensap, kerstomaat, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, quinoa, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegan / couscous/bulgur/quinoa / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / voorgerecht uit Provence:

Gemengde salade met croûtons - mesclun aux chapons

Ingrediënten:
ei, groene sjalot, hysop, kervel, knoflook, lente-ui, mesclun, molsla, olijfolie, oud brood, peper, postelein, provencaalse kruidenazijn, radicchio, raketsla, verse basilicum, waterkers, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Ricotta-tomatensalade op toast

Ingrediënten:
anijshyssop, balsamicoazijn, basilicum, bieslook, brood, dragon, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, kervel, knoflook, peterselie, ricotta, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Soep bij Janneke thuis:

Ciabatta met zalmcreme

Ingrediënten:
basilicum, ciabatta, droge witte wijn, peper, roomkaas, sjalot, zalmsnippers en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaat en broodsoep (Pappa al pomodoro)

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, knoflook, olijfolie, oud brood, rode chilipeper, tomaat, tomaat uit blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Pansanella - Broodsalade

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, toscaans brood, ui, wijnazijn, zoete tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / vegan
Haal meer recepten op...