48 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: balsamicoazijnbasilicumbotercitroencitroensapcrème fraîcheeigroentebouillonknoflookkomkommerkruidennootmuskaatolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliesjalotspecerijensuikertijmuiwortelzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Veg!:

Salade met sla, ei en gebakken brood

Ingrediënten:
bieslook, bindsla, botersla, brood, ciderazijn, dijonmosterd, ei, knoflook, koolzaadolie, little gem, olijfolie, suiker, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Ontbijt / brunch / lunch uit Kook met Jamie:

Ontbijtsalade voor elke dag

Ingrediënten:
bieslook, bloedworst, brood, ei, engelse mosterd, krulandijvie, olijfolie, rookspek, tuinkers, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Zalmtartaar

Ingrediënten:
bieslook, dille, gerookte zalmfilet, kappertjes, limoensap, limoenschil, milde olijfolie, peper, rucola, sjalotje, stokbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Gekoelde lentesoep - munt - geitenkaas - citroen

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, brood, ciderazijn, citroen, erwten, extra vierge olijfolie, geitenkaas, groene asperge, jenever, komkommer, munt, peper, spinazie, tabasco, tuinbonen, waterkers en zout

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Tomatenbruschetta

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, brood, extra vergine olijfolie, knoflook, suiker, tomatensap, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Veg!:

Vichyssoise van komkommer en sla

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappel, boter, botersla, brood, crème fraîche, groentebouillon, komkommer, koolzaadolie, little gem, olijfolie, prei, slagroom, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Knoflooktoastjes met kruidenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bruin stokbrood, citroenrasp, dragon, groene olijven, knoflook, munt, ricotta, zongedroogde tomaat en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch uit A propos bistro:

Boter en ham

Ingrediënten:
bieslook, boter, brood, dragon, ei, gekookte ham, peper en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tosti voor lijners

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, brood, kervel, magere kwark, paprikapoeder, peper en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / voorgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Garnalensalade

Ingrediënten:
bieslook, garnalen, knoflook, magere yoghurt, mayonaise light, peper, peterselie, stokbrood en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Crostini met sardines

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, cherrytomaatjes, stokbrood, groene kool, olijfolie, parmezaanse kaas, pittige zachte geitenkaas, sardines, tomatenpuree, ui, wilde spinazie, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruidige verse tuinbonen met ei en croutons

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, borlottibonen, brood, citroensap, dille, edamamebonen, ei, kervel, limabonen, munt, olijfolie, peper, pesto, peterselie, tuinboon, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Aziatisch / Europees
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / avondmaal uit Liever lokaal:

Maxima's koninginnensoep

Ingrediënten:
amandelen, bieslook, champignons, chilivlokken, citroen, fazant, gevogeltebouillon, hanenkam, kip, kruidnagel, patrijs, peper, peterselie, pistaches, stokbrood, tijm, vleesbouillon, witbroodkruim en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Chou farci

Ingrediënten:
bieslook, boter, bouquet garni, brood, ei, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, melk, peper, peterselie, quatre épices, rundersteak, savooiekool, sjalot, tijm, ui, varkensbuik, varkensschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Ricotta-tomatensalade op toast

Ingrediënten:
anijshyssop, balsamicoazijn, basilicum, bieslook, brood, dragon, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, kervel, knoflook, peterselie, ricotta, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

IJspegeltjessoep

Ingrediënten:
bieslook, cheddarkaas, ijspegels, kippenbouillon, knoflook, kruidnagels, laurier, peper, stokbrood, uien, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vissoep met deegwaren

Ingrediënten:
bleekselderij, erwtjes, fijne deegwaren, groene kruiden, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, stokbrood, ui, venusschelpen, vetstof, vis, visfumet en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Salade met gerookte eend

Ingrediënten:
bieslook, brood, gerookte eendenborst, maïs, mango, mayonaise, peper, pijnboompitten, prinsessenbonen, sla, tomaten, vetstof, wijnazijn en zout

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Spiegelei met paprikasaus

Ingrediënten:
bieslook, brood, eieren, groentebouillon, maïszetmeel, olijfolie, peper, rode paprika, tomaten, tomatenpuree, ui, vetstof en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Voorjaarsfondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmentaler, gruyère, kirschwasser, knoflook, maïzena, nootmuskaat, peper, stokbrood en kruiden

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...