54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapknoflookkomkommerlaurierolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige oliepreirijstazijnsjalotsuikertijmtomatenpureeuiwaterwijnazijnzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Peultjes met wortel en sesam

Ingrediënten:
bospeen, gemberpoeder, gembersiroop, olie, peper, peterselie, peultjes, sesamzaad, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse stijl wortel- en koolsalade

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, dijonmosterd, groene kool, habaneropeper, jalapeñopeper, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rode kool, rode wijnazijn, savooiekool, serrano chilipeper, sherryazijn, thaise peper, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Lunch / buffet / avondmaal uit Nigella bijt:

Vietnamese kipsalade met munt

Ingrediënten:
chilipeper, kippenborst, knoflook, limoensap, munt, plantaardige olie, rijstazijn, suiker, vissaus, witte kool, wortel en zwarte peper

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pastasalade Met Bloemkool, Olijven En Ingemaakte Groenten

Ingrediënten:
andijvie, ansjovis, azijn, bindsla, bloemkool, dressing, groene olijven, groenten, italiaanse groenten, water, water, olie, olijfolie, olijven, paprika, pasta, rigatoni, sla, water, wittewijnazijn, zout, 
zout en peper, zwarte olijven zonder pit en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Gebakken Eierrijst

Ingrediënten:
chilisaus, eieren, lente-uien, olie, peper, rijstazijn, sojasaus, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Vietnamese kipsalade

Ingrediënten:
basilicum, chinese kool, kip, kipfilet, kippenborst, knoflook, kool, kristalsuiker, limoensap, munt, olie, peper, rijstazijn, rode peper, rode ui, sjalot, spaanse peper, suiker, taugé, ui, vissaus, wortel, zeezout en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Eieren, russische

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, azijn, boter, doperwten, ei, garnaal, gerookte zalm, groene paprika, kappertjes, komkommer, mayonaise, olie, peper, sardines, slabladen, tomaat, wortel, zout en zure augurken

Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Poule au pot

Ingrediënten:
aardappel, augurk, azijn, ei, ham, kippenlever, knoflook, olie, prei, rillettes van eend, savooiekool, sjalot, soepkip, ui, peper, wit broodkruim, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gestoofde hazebout

Ingrediënten:
hazebouten, jeneverbes, olie, peper, prei, rode wijn, rodewijnazijn, sjalot, tijm, verse peterselie, wildbouillon, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

sauerbraten mt rode wijnsaus

Ingrediënten:
gerookt spek, knolselderij, laurierblad, mager rundvlees, olie, peperkorrel, pimentkorrels, rode bourgogne, rodewijnazijn, tomatenpuree, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees / pekel en marinades
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Potjesvlees

Ingrediënten:
bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Appelsalade

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, ciderazijn, citroensap, dijonmosterd, granny smith, groene kool, habaneropeper, jalapeñopeper, knoflook, olijfolie, peterselie, rode kool, savooiekool, serrano chilipeper, sherryazijn, thaise peper, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Miso-wortelsaus met gember

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sesamolie, gemberwortel, miso, peper, rijstazijn, wortels en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Speltsalade met wortellinten, sinaasappel en zalm

Ingrediënten:
azijn, hazelnootolie, hazelnoten, honing, knoflook, mosterd, olie, peper, pimentkorrels, sinaasappel, spelt, winterwortel, wittewijnazijn, wortelsap, zalm, zeezout en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis
Haal meer recepten op...