40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemkoolboterbroodcitroencitroensapgriekse yoghurtkaneelknoflookkomkommerkruidenmayonaiseolieolijfoliepeterseliespecerijensuikeruiwaterwortelzeezoutzoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pie van wijnbladeren met kruiden en yoghurt

Ingrediënten:
boter, citroen, dille, dragon, griekse yoghurt, munt, olijfolie, panko, peterselie, pijnboompitten, rijstebloem, sjalot, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Groenekruidenborani

Ingrediënten:
bosui, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, griekse yoghurt, knoflook, peper, spinazie, verse bladpeterselie, verse dille, verse dragon, verse munt, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Warme lamssalade

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, dragon, griekse yoghurt, kervel, komkommer, lamsbovenbil, rode bataviasla, saffloerolie, suiker, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
salade / lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Aubergine met zwarte knoflook

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, citroensap, dille, dragon, griekse yoghurt, olijfolie, rode chilipeper, zout, zwarte knoflook en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Geroosterde inktvis

Ingrediënten:
amandelen, bronzen venkel, ciderazijn, citroen, dille, dragon, grof zout, inktvis, kervel, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, spliterwten, ui, wortel, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Krabballetjes met limoen-yoghurtmayonaise

Ingrediënten:
broodkruim, eiwit, kabeljauwfilet, krabvlees, limoensap, limoenschil, mayonaise, peper, slagroom, tongfilet, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wijtingfilet, witvisfilet, yoghurt en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmcrème met avocado

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroen, dille, dragon, garnalen, gerookte zalm, knoflook, peper, peterselie, room, sjalotje, yoghurt en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
azijn, bernagie, bieslook, dille, dragon, eidooier, kervel, olie, peper, peterselie, pimpernel, suiker, yoghurt, zout, zure room en zuring

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Plenty more:

Elegante koolsla

Ingrediënten:
cashewnoten, citroensap, dijonmosterd, dille, dragon, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, radicchio, rode chilipeper, rode paprika, savooiekool, venkelknol, witte peper, wortel en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / bij de koffie uit Koude keuken:

Stralsund bokking

Ingrediënten:
appel, augurk, bieslook, bokking, citroen, citroenmelisse, dille, dragon, olie, peterselie, suiker, ui, vis, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Koude schol "Zeeland"

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, garnalen, laurier, mayonaise, peperkorrels, schol, tuinkruiden, water, witte wijn en yoghurt

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gerookte-vissalade

Ingrediënten:
citroensap, doperwten, ei, gerookte heilbot, gerookte tarbot, kappertjes, paprikapoeder, peper, rode paprika uit pot, tuinkers, tuinkruiden, waterkers, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Bijgerecht uit Salade:

Gepofte zoete aardappel

Ingrediënten:
cress, olijfolie, peper, kruiden, yoghurt, zeezout, zoete aardappel en zure room

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfstong

Ingrediënten:
basilicum, bouquet garni, groene kruiden, kalfstong, kookvocht van tong, kruidnagel, peperkorrels, prei, selderij, spinazie, ui, water, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Labne

Ingrediënten:
knoflook, kruiden, olijfolie, peper, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Lunch / bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

De lekkerste coleslaw van wintergroenten

Ingrediënten:
biet, citroen, extra vierge olijfolie, mosterd, raap, radijzen, rode kool, rode ui, selderijknol, sjalot, tuinkruiden, venkelknol, witte kool, wortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Haringsalade "Prinses"

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, maatjesharingfilet, peper, prinsessenbonen uit blik, suiker, tomaten, tuinkruiden, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gefrituurde groentespiesen

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, broccoli, bulgaarse yoghurt, cheddar, ei, kerriepoeder, melk, suiker, tomaten chutney, kruiden, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...