61 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbladpeterseliebloemboterbroodcitroencitroensapfetagriekse yoghurthoningknoflookkomkommerkruidenmayonaisemuntolieolijfoliepeperpeterseliesuikeruizoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Ontbijt uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pogaça - Kaasbroodjes

Ingrediënten:
bloem, dille, eidooier, eiwit, fetakaas, natriumbicarbonaat, olijfolie, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Visburger met frisse yoghurtsaus

Ingrediënten:
broodkruim, dille, eiwit, griekse yoghurt, italiaanse kruiden, kabeljauwfilet, lente-ui, mayonaise halfvol, olijfolie, peper, sla, volkoren bolletje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Krabballetjes met limoen-yoghurtmayonaise

Ingrediënten:
broodkruim, eiwit, kabeljauwfilet, krabvlees, limoensap, limoenschil, mayonaise, peper, slagroom, tongfilet, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wijtingfilet, witvisfilet, yoghurt en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Borscht van geroosterde biet

Ingrediënten:
biet, citroensap, dille, druivenpitolie, ei, maïsolie, nieuwe aardappel, witte ui, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Borscht met geroosterde paddestoelen

Ingrediënten:
biet, champignons, citroensap, dille, druivenpitolie, ei, maïsolie, nieuwe aardappel, portobello, shiitake, witte ui, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Kabak mücver

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, courgette, dille, ei, lente-ui, munt, olijfolie en turkse süzme yoghurt

Soort:
groente
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
augurk, eierdooiers, eieren, komkommer, lente-uitjes, limoensap, mosterd, peper, rode ui, vastkokende aardappelen, verse dille, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Mücver - Brandnetel-fetabeignets

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, brandneteltoppen, courgette, dille, ei, gedroogde munt, harde feta, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Mucver - Courgettepannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, courgette, dille, ei, komijn, munt, olijfolie, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Su böreği - Waterstrudel

Ingrediënten:
bloem, boter, dille, ei, melk, paprikapoeder, peterselie, witte kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Taart van groene kool

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dille, ei, mayonaise, savooiekool, ui, witte kool, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...