19 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloembotercitroeneikalfsfondkalfsvleeskerriepoederknoflooklaurierbladolieolijfolieoreganopeperrunderbouillonsjalottijmtomaatuivetvleeswaterwitte wijnwortel
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Kalfslever met uiencompote en salie

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, droge witte wijn, kalfslever, kippenfond, laurier, peper, salie, sherryazijn, tafelsuiker, ui, witte wijnazijn, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kastanjepaté - terrine à la chàtaigne

Ingrediënten:
kalfsbotten, kalfslever, kalfsvlees, kastanje, knoflook, lamsribben, laurierblad, olijfolie, rundvlees, ui, varkensvlees, verse tijm, peper, vijgenbrandewijn, vleesbouillon, wit broodkruim en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cochon de lait farci à la Trébizonde - Gebraden speenvarken gevuld met rijst, worstjes, abrikozen en rozijnen

Ingrediënten:
boter, droge madeira, droge port, droge witte vermouth, droge witte wijn, gedroogde abrikozen, kalfsbouillon, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, krenten, laurier, mosterd, olie, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, runderbouillon, runderfond, saffraandraadjes, sjalot, speenvarken, speenvarkenhart, speenvarkenlever, speenvarkenniertjes, tijm, ui, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte peper, witte rijst, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Raapsteeltje:

Zure pastei

Ingrediënten:
azijn, foelie, gelatine, kalfsvlees, laurier, nitrietzout, runderbouillon, tijm, ui, varkensvlees, witte peper, worcestersaus en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Kalfsrolletjes in madeirasaus

Ingrediënten:
bloem, champignons, doperwt, ei, gevogeltefond, kalfsfond, kalfsgehakt, kalfsvlees, kerriepoeder, laurier, madeira, oregano, pasta, peper, room, tijm, tomaat, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Kalfsjus en -farce

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, eiwit, geklaarde boter, kalfsafsnijdsel, kalfsbotten, kalfsfond, kalfsvlees, laurier, peper, peperkorrels, pimentkorrels, rode wijn, room, sjalot, tomatenpuree, wintertruffel, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / saus
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde kalfsrollade - farsumagru

Ingrediënten:
bouillon, caciocavallo, ei, ham, kalfsvlees, knoflook, laurierblad, majoraan, olijfolie, peper, rode wijn, salsicce, spek, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jeroen & Wendy

Recept van Jeroen en Wendy's lekkernijenblog:

Vitello Tonnato

Ingrediënten:
ansjovissen in olie, blikje tonijn, peterselie, citroen, ei, kalfsfond, kalfsvlees, kappertjes, kruidnagels, laurierblaadjes, olijfolie, peperkorrels, bleekselderij, ui, water, winterwortel, witte wijn en zout

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Bruinebonensoep

Ingrediënten:
boter, bruine bonen, groentebouillon, kerriepoeder, knolselderij, kruidnagel, laurier, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

carne con chocolate

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brandewijn, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, peperkorrel, prei, pure chocolade, rode wijn, spaanse ui, tomaat, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, laurier, tomaat in blik, knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, 
zout en peper, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, peper, vet, vlees, worcestersaus en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, laurier, tomaat in blik, knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, 
zout en peper, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, peper, vet, vlees, worcestersaus en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Timballo di maccheroni (timbaal van maccheroni)

Ingrediënten:
amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan Monday: Japanse curry

Ingrediënten:
aubergine, banaan, bloem, bouillon, chilipoeder, courgette, curry, currysaus, eieren, garam masala, groentebouillon, groenten, ingelegde ui, kerriepoeder, knoflook, kokosolie, maïzena, paneermeel, paprika, pasta, peper, radijs, rode paprika, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, specerijen, sushirijst, tomatenpuree, vlees, water, waterkers, wortel, zeezout, 
zout en peper en zuivel