- Bouillon!

Bouillon!

leesvoer voor lekkerbekken

Een boek van

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Bouillon!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Coverfoto:
Kim Joon (1966) woont en werkt in Seoul. De coverfoto is een van zijn werken, die vaak als onderwerp tatoeages hebben. Ondanks het feit dat die bij wet verboden zijn, werd hij in Korea uitgeroepen tot een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars. Kijk je ogen uit op: www.sundaramtagore.com

Feira de São Joaquim
Didi Jansen speurt rond op de grootste favelamarkt van Salvador de Bahia. Het wemelt er van bijgeloof-eten. Elke dag heeft zijn eigen god, elke god heeft zijn eigen eten. Krappe steegjes, rare vleesresten en barkrukken die door de lucht vliegen. Spannend genoeg.

Schroeivlees Achter in de markt, afgeschermd door bouwvallige muurtjes, zijn in vodden geklede mannetjes bezig afgehakte hoeven en hoorns met rottende vleesresten te schroeien. Mohammed Benzakour bezoekt een markt in het Rifgebergte. De verschroeide hoeven gaan op een laag vuur en het vlees moet dan vooral mals worden. Mals betekent hier slijmerig en blubberig.

,
(Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding)
Hester den Boer bericht ons voor de vierde en laatste keer over haar reis dwars door Rusland. Bij vijftig graden onder nul is zelfs een doodgewone kop thee een delicatesse. En het paardenvlees is puur natuur.

Humor, lokaal en Geil Maarten Remmers zoekt in De Keuringsdienst van Waarde naar de echte leverworst of de staart in de ossenstaartsoep, maar houdt van humor, lokaal, lekker en Geil, zegt hij tegen Susette Brabander.

En verder…

Berichten

Standplaats Middelburg, Will Jansen

India blows your mind, Marloes Kemming

Paul Theroux, Toine de Graaf

Vaste voet voor le fast food, Renate van der Bas

Plukrijp, Laura de Grave

Dag en nacht, Henk Bente Aalbersberg

Ecuadoriaans chocoladediner, Norbert Mergen

Do Brazil, Didi Jansen

Karpathios kookt natuur, Mark Wagemakers

La Dolce Vita, Ynske Boersma


Neerlands groentetuin, Caroline Ludwig

Zoet Spanje, Emmie Declerck

È Pronto!, Marja Slinkert

De druivendealer uit Grolloo, Kees Sterrenburg

Radioprogramma Mangiare, Will Jansen

Hoe de supermarkt ons naait, Jeroen Thijssen

Bouillon Leest

De Ambassadeurs van bouillon!

Wie werkten er mee



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken