22 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelauberginebasmatirijstbloemkoolbotercitroencitroensapgembergroentebouillonkaneelstokjekomijnzaadkomkommerkorianderkorianderzaadolijfoliepeterseliepijnboompittenpimentsuikertomaatuiwateryoghurtzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Maklouba met knoflook-muntyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basmatirijst, bloemkool, bouillon, gedroogde munt, amandel, groentebouillon, water, kaneelstokje, knoflook, milde olijfolie, olie om te frituren, olijfolie, pijnboompitten, rijst, taart, tomaat, tomaten, turkse yoghurt, uien, yoghurt, zout en 
zout en peper

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse ravioli met pittig lamsvlees en yoghurt - manti

Ingrediënten:
boter, chilipepervlokken, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harde tarwebloem, kaneel, kippenbouillon, knoflook, rode puntpaprika, lamsgehakt, munt, oregano, paprikapoeder, piment, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Dolma's gevuld met wilde rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, tomaat in blik, ui, water, wijnbladeren, wilde rijst, witte rijst en yoghurt

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Rundvleespastei met wijnbladeren

Ingrediënten:
arboriorijst, berberisbessen, citroen, gedroogde munt, gemalen piment, griekse yoghurt, grof zout, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitjes, runderbouillon, rundergehakt, rundermerg, selderijknol, tomaat, ui, wijnbladeren en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Lunch / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Lamsrisolles met tzatziki

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lamsgehakt, munt, paprika, ui en zuurdesemboterhammen

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Pilav met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
artisjok, basmatirijst, bosui, boter, doperwten, griekse yoghurt, groene asperge, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, peper, pimentbessen, tuinbonen, uien, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Lamshaasjes met pikante zuidvruchten

Ingrediënten:
dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde pruimen, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, lamshaas, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode wijn, uien, vlees, zoetzure appel en 
zout en peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Freekeh pilaf

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui, zout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Ontbijt / diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tarwe met lamsvlees

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, gemalen kokos, gember, kaneel, kardemom, knoflook, komijnpoeder, koriander, kruidnagel, kurkuma, lamslappen, maanzaad, margarine, munt, tarwekorrels, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Iraans / Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Gevulde aubergine met wortel met gehaktvulling

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, gemalen komijn, granaatappelpitjes, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, peper, piment, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

5 gezondheidsvoordelen van lupinebonen

Ingrediënten:
bloemen, boon, brood, hamburgers, cayennepeper, citroensap, eiwitten, sinaasappelsap, gluten, harissa, kerriepoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, kruiden, lupinebonen, meel, munt, olie, olijfolie, peterselie, puntpaprika, specerijen, peterselie, vleesvervanger, worstjes, wortel, wortels, yoghurt en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tot 13 november: vega in het Hard Rock Café

Ingrediënten:
aioli, alcohol, amandel, appels, aubergine, bietjes, bladerdeeg, blauwe kaas, bloemkool, broodkruimels, hamburgers, courgette, dressing, feta, geitenkaas, gember, griekse yoghurt, groenten, kaneel, karamelsaus, kip, kippenpootjes, knoflook, komijn, komkommer, koriander, lente ui, limoensap, mayonaise, munt, oregano, paprika, pompoen, quinoa, rode ui, rucola, selderij, sinaasappel, sinaasappelsap, siroop, sla, spruitjes, suiker, tomaat, tzatziki, vanille-ijs, venkel, walnoten, water en wodka