46 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotereigruyèreknoflooklaurierbladmelkolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieplantaardige olieroomsauce chivrysauce mornaysauce mousselinesjalottijmwitte peperwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Gegratineerde Pasta Met Tomatensaus, Gehaktballetjes, Mozzarella, Ham En Erwten

Ingrediënten:
basilicum, bechamelsaus, bechamelsaus, bloem, boter, boter, ei, erwten, erwtjes, gehakt, gehakt, gele ui, gerookte ham, ham, kalfsgehakt, knoflook, knoflook, water, water, look, melk, mozzarella, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, passata, pasta, peper, suiker, tagliatelle, tarwebloem, nootmuskaat, zout, tomatensaus, ui, uien, volle melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kapoen met een perenvulling

Ingrediënten:
bleekselderij, brood, buikspek, ei, eierdooier, groene peperkorrels, heldere honing, kapoen, melk, nootmuskaat, peer, peper, pijnboompitten, pistache, reuzel, rode wijn, saucijs, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Vol-au-vent met zwezerik, champignons en truffels

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignon, citroensap, laurierblad, melk, nootmuskaat, prei, truffel uit blik, ui, vleesextract, vol-au-vent, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gegratineerde hardgekookte eieren

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, melk, nootmuskaat, paddestoel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Ham-kipkroketten croquetas de jamón

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, kipfilet, laurierblad, melk, nootmuskaat, olie, peperkorrels, serranoham, ui, verse tijm en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Klassieke lasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, braadworst, kaneel, knoflook, lasagne, melk, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sugo pikant, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Spruitjes met uitjes uit de oven

Ingrediënten:
boerenboter, ei, kaas, melk, nootmuskaat, olie, spruitjes, ui, volkorenbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Ajuintaartjes met passendalerkaas

Ingrediënten:
azijn, bladerdeeg, crème fraîche, ei, franse mosterd, melk, nootmuskaat, olie, passendale kaas, peper, slamelange, ui, walnotenolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kalfsborst - falette

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, buikspek, cognac, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, plantaardige olie, snijbiet, snijpeterselie, ui, verse kervel, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde krab - crabe farci

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brood, broodkruim, calvados, cayennepeper, grof zeezout, knoflook, krab, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, plantaardige olie, sjalot, snijpeterselie, ui, peterselie, verse tijm, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Shepherd's pie

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, fijn paneermeel, lamsbouillon, lamsgehakt, nootmuskaat, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, volle melk, witte peper, worcestershiresaus, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gehaktballen met tomaten

Ingrediënten:
ei, extra vergine olijfolie, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, rundergehakt, tomaten, ui, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met Bolognesesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, conchiglie, fusilli, nootmuskaat, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, rigatone, rundergehakt, tagliatelle, tortellini, ui, volle melk, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, broccoli, eieren, kaas, gist, melk, nootmuskaat, olie, peper, room, tomaten, ui en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Pizza met groenten

Ingrediënten:
bloem, eieren, belegen kaas, gist, mager spek, melk, nootmuskaat, olie, paneermeel, spruiten, uien, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Een recept uit  - Toscane

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Cannelloni met bladspinazie

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, cannelloni, knoflook, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, slagroom, tarwebloem, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Macaroni-ovenschotel met lamsgehakt

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, gezeefde tomaat, knoflook, lamsgehakt, macaroni, melk, nootmuskaat, olie, oude goudse kaas, peper, rozemarijn, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales de broccoli - Broccolitimbaal

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, gekookte broccoli, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales de choux de Bruxelles - Spruitentimbaal

Ingrediënten:
boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, geblancheerde spruiten, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce aurore, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, sauce tomate, ui en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...