57 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbroodcitroensapeikalfsgehaktkaneelknoflookkruidnagelmelkolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliesjalotspecerijensuikertijmvleeswortelzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Saucisson truffé au foie gras ou aux foies de volaille - Worstjes van varkens- en kalfsvlees met truffel en foie gras of met kippenlevertjes - speciaal om in brioche of in pasteideeg te bakken, of als vulling voor patés, kip, chaussons

Ingrediënten:
boter, broodkruim, chair de saucisse, cognac, droge port, ei, épices fines, foie gras, kippenlevers, kippenvet, lente-ui, madeira sercial, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, pistachenoten, reuzel, sjalot, spek, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, vers hamvlees, witte peper, worst en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lente-blanquette

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, eierdooier, groene asperge, lente ui, mager kalfsvlees, margarine, nootmuskaat, salieblaadjes, slagroom, sugar snaps, vleesbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kalfsleverpasteitjes

Ingrediënten:
boter, brood, cognac, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, kalfslever, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, pastei-korstdeeg, sherry, spek, tabasco, tijm, truffel, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Kroket

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bloem, bouillon, dijonmosterd, eieren, boter, kalfsvlees, kruidnagels, laurierblaadje, nootmuskaat, panko, peperkorrels, peterselie, roomboter en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfskop, gevuld

Ingrediënten:
bouquet garni, champignons, cognac, ei, ham, kalfskopvlees, kalfslappen, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte olijf, tomatenpuree, ui, varkensnek, witte roux en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bloem, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsbotten, kalfsstoofvlees, kruidnagel, nootmuskaat, roomboter, uitjes, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde haas - lièvre en cabessal

Ingrediënten:
armagnac, buikspek, cahors-wijn, droge rode wijn, ei, haas, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, ontbijtspek, oud brood, pancetta, peper, prosciutto, rauwe ham, sjalot, ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / lunch / voorgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bospeen, boter, champignon, eidooier, kalfsborstvlees, kalfsfond, kalfsschouder, nootmuskaat, olijfolie, peper en zout, slagroom, suiker, wilde zwarte rijst en zilverui

Keuken:
Frans
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

La terrine verte/Pâté sans porc - Paté zonder varkensvlees

Ingrediënten:
cognac, ei, épices fines, ganzenvet, kalfshersenen, kalfsniervet, kipfilet, kippenbouillon, kippenlevertjes, kippenvet, kippenvlees, knoflook, lamshersenen, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, runderhersenen, rundervet, spinazie, tijm, ui, vers broodkruim en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, armagnac, bayonneham, bleekselderij, boter, bouillon, broodkruim, cognac, doorregen spek, eidooier, kalfsvlees, kaneel, kip, kippenafsnijsel, kippenlever, knoflook, kool, koolraap, kruidnagel, nootmuskaat, peper, room, rundermergpijp, runderpoulet, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Brätnockerln - baknoedels

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroenrasp, ei, gebakken kalfsvlees, kalfslever, nootmuskaat, paneermeel, peterselie, room, ui, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 1 met brood) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, ei, gemalen piment, grof zeezout, grof zout, kalfsborst, kalfsvlees, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, pekelspek, peper, prosciutto, rauwe ham, rundermerg, snijbiet, spinazie, ui, verse dragon, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de Paques - Paaspaté

Ingrediënten:
boter, champignons, eau de vie, ei, kalfsvlees, korstdeeg, kruidnagelpoeder, madeira, nootmuskaat, peper, peterselie, ui, varkensvlees, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Tongterrine

Ingrediënten:
boter, droge sherry, ei, gemberpoeder, gepekelde ossentong, kalfsvlees, kaneel, kappertjes, nootmuskaat, peper, pistaches, spek, ui, varkenslever, varkensvlees en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Haal meer recepten op...