32 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloemboterbouquet garnicitroencitroensapdilledragondroge witte wijneidooierknoflooklaurierlaurierbladolijfoliepeperpreisjalotslagroomtijmuiwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Eier-aspic

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bieslook, dille, ei, kervel, peterselie, tabasco, tomaten, uiensap, water, witte gelatine, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

varkens-empanada

Ingrediënten:
bloem, chorizo, ei, gemalen zwarte peper, ham, instantgist, knoflook, maïsmeel, olie, olijfolie, paprika, paprikapoeder, saffraandraadjes, tafelsuiker, tomaten uit blik, ui, varkenslende, verse peterselie, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, ei, knoflook, kruidnagel, laurierblad, paneermeel, saus naar keuze, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride

Ingrediënten:
bot, bouquet garni, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde venkel, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, pittige mosterd, prei, sinaasappelschil, stokbrood, tarbot, ui, verse tijm, water, witvis, wortel, zeebaars, zeeduivel, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenragout met gepocheerd eendenei

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, dragon, eendenei, gedroogde porcini, paddestoel, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, truffelolie, ui, water, witte wijn, wortel, zout, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zonnevisfilets in bechamel - filetti di san pietro

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, boter, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde paddenstoelen, olijfolie, peper, sjalot, verse bladpeterselie, water, wortel, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Normandische vistaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, champignons, citroen, citroensap, dille, droge witte wijn, eierdooier, eieren, jeneverbessen, kabeljauw, kervel, kruidnagels, laurierblad, paneermeel, peper, peterselie, schelvis, ui, water, witte peper en zout

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Hollandaise-langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, langoustinekoraal, langoustinelever, laurier, peterselie, sjalot, slagroom, water, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gerookte paling en slakken remoulade

Ingrediënten:
dille, druivenpitolie, ei, eidooier, hooi, jeneverbes, kappertjeswater, knoflook, paling, peterselie, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortel, wulken en wulkenhuisje

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Velouté de Saint-Jaques - Romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, room, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vissoep met aïoli - bourride

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, eierdooier, grof boerenbrood, grof zout, knoflook, korianderzaad, laurierblad, milde olijfolie, olijfolie, peperkorrel, sinaasappelschil, ui, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, visbouillon, water en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Langouste "Grand Chef"

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, ei, gevulde groene olijven, kerriepoeder, langoest, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, room, tijm, tomaten, truffel uit blik, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Visfilets met blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, eierdooiers, groene kruiden, limoen, peper, sjalot, tomaat, vetstof, visbouillon, visfilets, water, witloof, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Heldere kippensoep met knaidlach

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, dille, droge witte wijn, ei, gember, koriander, laurier, margarine, matzemeel, pimentkorrels, raap, rozemarijn, scharrelkip, sodawater, tijm, ui, wortel, zonnebloemolie, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...