129 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterknoflookkruidenkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpreispecerijensuikertomaattomatenpureeuivetwaterwitte wijnwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Langzaamgegaarde kip

Ingrediënten:
citroenschil, knoflook, laurierblad, olie, pekel, peterselie, rozemarijn, scharrelkip, tijm, water en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met witte bonen en tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, droge witte wijn, gedroogde witte bonen, kip, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, laurierblad, prei, rozemarijn, saffloerolie, tijm, tomaten uit blik, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Daube met runderwangen

Ingrediënten:
bloem, gehakt, kaneelstokje, laurierblad, olijfolie, pancetta, rode wijn, sinaasappel, peterselie, rozemarijn, tijm, knoflook, tomatenpuree, uien, peper, wortels, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Rundergebraad en croûte

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, bladerdeeg, eierdooier, gedroogde tomaten, gedroogd wit brood, paddestoel, groene flageolets, grove mosterd, kappertjes, knoflook, laurierblad, margarine, olijfolie, ontbijtspek, peterselie, rozemarijn, runderribeye, runderzijlende, sjalot, tijm, witte wijnazijn, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met witte bonen en merguez

Ingrediënten:
boter, bouillon, bouquet garni, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, laurierblad, merguezworstjes, ontbijtspek, tomaat, verse bladpeterselie, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte bonen uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Gepocheerde eieren met rodewijnsaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, eieren, brood, boter, laurierblad, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, rundvlees, spek, bleekselderij, rozemarijn, tijm, ui, peper, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pittige visschotel uit Korfoe - Psari bourtheto

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, droge wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rodewijnazijn, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witvisfilet en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Boniter met ui en tomaat

Ingrediënten:
bloem, boniterfilet, laurierblad, olijfoliedressing, tomaat, tuinkruiden, ui, verse tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Pasta met Bolognese saus

Ingrediënten:
basilicum, boter, half-om-halfgehakt, knoflook, laurierblad, macaroni, olie, oregano, parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Hertenbout met paddestoelen - ciervo a la motañesa

Ingrediënten:
bloem, hertenbout, knoflook, laurierblad, olijfolie, paddestoelen, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, serranoham, sjalot, tijm, tomaat, verse peterselie, vleesbouillon, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip in wijn - coq au vin

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, cognac, croutons, kip, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, plantaardige olie, rode bourgogne, suiker, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Corsicaanse stoofschotel met pasta - stufatu

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, corsicaanse schapekaas, droge witte wijn, gedroogde boleten, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, runderstoofvlees, schouderlappen, sukadelap, tomaat, ui, verse pasta, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenhoofdkaas met sauce gribiche

Ingrediënten:
augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Confit Sarladaise

Ingrediënten:
aardappel, eendenbout, eendenorganen, eendenvet, ganzenvet, knoflook, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm en zeezout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Cassoulet met verse bonen met knoflookpolenta

Ingrediënten:
cannellinibonen, champignon, extra vergine olijfolie, kruiden, groentebouillon, knoflook, laurierblad, maïzena, polenta, pronkbonen, rozemarijn, sojasaus, tuinbonen, ui, venkel, verse tijm, versgemalen zwarte peper, wortel en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, krab, kreeft, laurierblad, olijfolie, peper, pieterman, prei, rode poon, rozemarijn, saffraandraadjes, selderijstelen, sinaasappelschil, stokbrood, tijm, tomaat, tong, ui, venkelgroen, verse peterselie, vis, wijting, wortel, zeebarbeel, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

juliennesoep

Ingrediënten:
groentebouillon, laurier, oregano, peper, seizoensgroenten, tijm, tuinkruiden, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis bij Jamie:

Eenvoudige, thuis gekookte boontjes

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, extra vierge olijfolie, gedroogde bonen, kerstomaat, knoflook, laurier, peper, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, zout en zuurdesembrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Rijstsalade met granny smiths

Ingrediënten:
basmatirijst, ciderazijn, granny smiths, honing, laurier, lente-ui, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, sinaasappel, tijm, varkensbuik, walnoten, wilde rijst en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Haal meer recepten op...