258 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbladpeterseliebloembotercitroendragoneieidooierknoflookkruidenmosterdmuntolieolijfoliepeperrode uisjalottijmtomaatuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Basisrecept aardappelsalade

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, kervel, kruimige aardappels, lavas, olijfolie, peterselie, wijnazijn en 
zout en peper

Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Rundvleesrolletjes aan spiesjes

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, sla, kerstomaat, lente ui, pastrami, peper, peterselie, ricotta en runderrookvlees

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kaasfondue met kruiden

Ingrediënten:
bieslook, brandewijn, citroensap, dille, donkerbruin brood, droge witte wijn, emmentaler, hollandse gatenkaas, kernhem kaas, kervel, knoflook, maïzena, oregano, peterselie en tuinkruiden

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kruidenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, dragon, eidooier, kervel, knoflook, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Salsa verde

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dragon, kappertjes, gemalen komijn, koriander, korianderzaad, olijfolie en bladpeterselie

Soort:
saus/dressing/jus / sous-vide
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Sla met gemengde kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, honing, mesclun, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Gegrilde zomergroenten

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, courgette, dragon, harde geitenkaas, kervel, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tijm, venkel, zeezout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kruiden-vinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, kervel, knoflook, oregano, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Thea Spierings en Food4Eyes.com - Salades

Recept uit Salades:

Salade met piepers en rivierkreeft

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, basilicum, bladpeterselie, citroensap, dille, ei, kappertjes, nieuwe aardappels, olijfolie, rivierkreeftjes en zwarte olijf

Soort:
salade
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / buffet / bijgerecht uit Hoe te eten:

Groene salade met sperziebonen

Ingrediënten:
azijn, basilicum, citroensap, citroenschil, kropsla, little gem, mosterd, olijfolie, peterselie en sperziebonen

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Morieljes met boterbonen, tomaten en zoete kruiden

Ingrediënten:
boterbonen, citroensap, kerstomaat, knoflook, morieljes, olijfolie, olijfolie extra vergine, rode ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dille, verse dragon, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rijstring met zalm

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, cherrytomaten, citroensap, doperwten, gezouten kappertjes, olijfolie, peper, bladpeterselie, veldsla, zalm uit blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalkoenbout met kruiden - coscia alle erbe aromatiche

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalkoenbout, olijfolie, peper, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dragon, majoraan, verse munt, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen
Haal meer recepten op...