212 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemcitroenraspeieiwitgistkaneelknoflookkristalsuikernootmuskaatolijfoliepeperpoedersuikerroomslagroomsuikeruivanillesuikerwaterwitte wijnzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Asparagus Royale

Ingrediënten:
aspergepuree, boter, bruine kippenjus, citroensap, eekhoorntjesbroodolie, eidooier, eiwit, hazelnootolie, room, volle melk, zout en zwarte truffelconcentraat

Soort:
groente
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Warme amandeltaart met citrusijs

Ingrediënten:
amandel, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, vanille-extract en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Christin Geweke - I love cheesecake

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit I love cheesecake:

Kwark Maanzaadtaart

Ingrediënten:
biologische citroen, eidooier, maïzena, boter, boter, kwark, maanzaad, melk, ruwe rietsuiker, speltmeel, citroensap en zeezout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Pistachesoufflé

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, eiwit, maïzena, melk, pistaches, suiker, vanillestokje en wijnsteenzuur

Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Snack of tussendoortje uit De herenkookclub:

Garnalenkroketten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, cayennepeper, citroensap, droge sherry, eidooier, eiwit, frituurolie, gelatine, hollandse garnalen, melk, panko, slagroom en tabasco

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Eierkroketjes

Ingrediënten:
achterham, bloem, boter, champignons, citroensap, ei, eierdooier, frituurolie, gedroogd broodkruim, margarine, mayonaise, melk, paneermeel, peterselie, slagroom en witte basterdsuiker

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Kaassoesjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, cognac, ei, eidooier, gervais, melk, nootmuskaat, philadelphia, room en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Een kookboek.:

Citroentaart met pastinaak

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, citroentijm, eidooier, eiwit, gelatine, melk, pastinaken, room, suiker, vanillepuddingpoeder en zanddeeg

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Champignontaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, eierdooier, kastanjechampignons, melk, zonnebloemolie en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Wolfgang Kleinschmidt en Roy Fares - United states of cakes

Recept uit United states of cakes:

Lemon Meringue Cupcakes

Ingrediënten:
bakpoeder, citroenen, ei, eidooier, eiwit, boter, boter, zout, kristalsuiker, tarwebloem, vanillesuiker, citroensap, volle melk, water, wittewijnazijn en zuiveringszout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soufflé de poisson - Vissoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gepocheerde scholfilet, gepocheerde tongfilet, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, peper, sjalot, slagroom, visvocht en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vis
Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De wilde kalender:

Cakejes met gedroogde vruchten

Ingrediënten:
anijssuiker, bakpoeder, bosbessen, bramen, citroensap, eidooier, eiwit, frambozen, herfstframbozen, honing, kornoeljebessen, kwark, meidoornbessen, roomboter, rozensuiker, slagroom, vanillesuiker, volle melk, vruchtensap en zwarte bessen

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Visfarce van snoek

Ingrediënten:
boter, citroensap, court-bouillon, eidooier, gerookte makreel, gerookte vis, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, snoek, ui, witbrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Gewone scones - scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, eigeel, melk, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...