79 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembroodcitroensapeikaasknoflookkruidenlaurierbladolijfolieoreganooud broodpaneermeelparmezaanse kaasroomsuikertijmuiwaterwitte peperwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Broccolipuree met kaas

Ingrediënten:
asiago, boter, broccoli, cheddar, gruyère, melk, nootmuskaat, peterselie, room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bloemkoolpuree met kaas

Ingrediënten:
asiago, bloemkool, boter, cheddar, gruyère, melk, nootmuskaat, peterselie, room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Broodnoedels

Ingrediënten:
boter, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Bijgerecht uit Oma's receptenboek:

Aardappelpuree met tuinkruiden

Ingrediënten:
boter, foelie, kruimige aardappel, nootmuskaat, room, verse bieslook, verse peterselie, verse selderij, volle melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gevulde venkelknollen

Ingrediënten:
belegen edammer kaas, bloem, boter, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, venkelknollen en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kabeljauw in mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kabeljauwfilet, melk, milde mosterd, nootmuskaat, paprikapoeder, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Gehaktvulling

Ingrediënten:
boter, half-om-halfgehakt, kwark, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, spinazie, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gegratineerde prei

Ingrediënten:
bloem, boter, slagroom, melk, nootmuskaat, ovenfrites, prei, sjalot, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde prei

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons uit blik, droge witte wijn, ei, gekookte ham, goudse kaas, internationaal, melk, nootmuskaat, peterselie, prei, witte peper, zoete paprikapoeder en zout

Soort:
groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vulling voor hazenbout

Ingrediënten:
appel, bloedworst, boter, kippenlever, knoflook, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Gegratineerde champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, gruyère, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, tijm, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Kruiden-kaassoufflé

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, boragie, boter, emmentaler, knoflook, melk, nootmuskaat, oregano, paneermeel, peterselie, pimpernel, room, salie en witte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Garnalencroquetten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, ei, garnaal, knoflook, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Visfarce van snoek

Ingrediënten:
boter, citroensap, court-bouillon, eidooier, gerookte makreel, gerookte vis, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, snoek, ui, witbrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis / paté/terrine
Haal meer recepten op...