34 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelappelaugurkazijnbloembotercayennepepercitroencitroensapcitroenschildilleeiknoflookkorianderzaadlaurierbladolieolijfoliepeperpeterselietomaatuiwaterwitte wijnzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / voorgerecht uit Zuur:

Zure Haring

Ingrediënten:
azijn, dille, dunne crackers, gele biet, haring, jeneverbessen, korianderzaad, mierikswortel, rode ui, suiker, water, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Macaroni met tonijn uit blik

Ingrediënten:
boter, gruyère, knoflook, macaroni, suiker, tomaat, tonijn uit blik, ui, verse gemengde kruiden, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

sardine escabèche

Ingrediënten:
bloem, chilipepers, citroenschil, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rodewijnazijn, sardines, sinaasappelschil, suiker, ui, venkel, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Portugees / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Garnalen voor fijnproevers

Ingrediënten:
ananas uit blik, citroensap, garnalen, kaviaar, knolselderij, suiker, tabasco, ui, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lasagne met zalm en pisto

Ingrediënten:
courgette, groene paprika, lasagne, olijfolie, suiker, tomaat, ui, visbouillon, witte wijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Cavatelli - Ricotta pasta

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, ei, olijfolie, ricotta, rode wijn, suiker, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bissara met gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bissara, citroensap, citroenschil, extra vierge olijfolie, haringfilet, in azijn gemarineerde paddenstoelen, knoflook, korianderzaad, laurier, makreelfilet, peper, rietsuiker, roze peperbessen, saffraantuile, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, venkelknol, witte azijn, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla "Excelsior"

Ingrediënten:
asperges, dille, gerookte paling, groente, kippenvlees, olie, peterselie, room, sla, suiker, tabasco, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalische Bouillabaisse mit Kaisergranat / Orientaalse bouillabaisse met langoustine

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, citroenschil, cognac, groentebouillon, knoflook, langoustines, lente-ui, noilly prat, olijfolie, orientaalse kruiden voor heldere soep, poedersuiker, saffraandraadjes, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfilet, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Vispastei met aardappel, en tomaat

Ingrediënten:
aardappel, boter, broodkruim, ei, eiwit, laurierblad, suiker, tomatensaus, ui, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Oma's receptenboek:

Rolmops

Ingrediënten:
augurk, citroen, groene spaanse peper, laurierblad, natuurazijn, nieuwe haring, rode spaanse peper, suiker, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zeelt in zoetzure saus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, olijfolie, peper, suiker, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, wittewijnazijn, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Escabeche

Ingrediënten:
bloem, extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, geepfilet, gemalen komijn, groene olijf, knoflook, lente-ui, peper, rode mulfilet, rode ui, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm, wijtingfilet, witte wijn, wittewijnazijn, witvisfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Tonijn speciaal

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, cayennepeper, citroen, gemberpoeder, room, suiker, tonijn in olie, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / vis
Haal meer recepten op...