486 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapdroge witte wijneiknoflookkruidenlaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreisuikertomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, peperkorrel, pimentbessen, sinaasappelschil, sjalot, tomaat, verse dragon, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Soep van peterseliewortel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, ciderazijn, gezouten citroen, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, volle melk, water, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Varkensvleespasta - rillettes

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, quatre épices, sjalot, varkensvet, verse tijm, varkensbuik, water en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Krab en zeeraket, kokkelgelei

Ingrediënten:
citroenen, gelatine, groene appel, kokkels, noordzeekrabben, sjalotje, tijm, water, witte wijn, zeeraket en zeeraketbloemetjes

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Lentils

Ingrediënten:
bleekselderij, friseesla, gedestilleerd water, groene hazelnoot, groene linzen, kamillebloem, kervel, knoflook, laurier, prei, sjalot, tijm, ui, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwarte radijs

Soort:
groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Reebout met rode-bessensaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, cognac, hertenvlees, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, pittige rode wijn, reebout, rode-bessengelei, sjalot, verse tijm, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsbout met groentevulling

Ingrediënten:
bruine fond, courgette, droge sherry, gele pompoen, kippenbouillon, lamsbout, maïzena, parmezaanse kaas, saffloerolie, sjalot, tijm, ui, water, winterwortel, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Uien tarte tatin

Ingrediënten:
boter, ei, feta, meel, peper, sjalot, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gestoofde varkenswangen

Ingrediënten:
appelsap, boter, ciderazijn, citroensap, donker bier, grof zout, halfvolle melk, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, sjalot, sperziebonen, tijm, tuinkers, varkenswang, water, wortel, zeezout en zwarte bessen

Keuken:
Deens
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Eendenborst, -tong en -hart, oost-indische kers en waterkers

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, dijonmosterd, druivenpitolie, eendenborst, eendenbouillon, eendengelei, eendenharten, eendentongetjes, geklaarde boter, oost-indische kers, peren, peterselie, preitjes, sjalot, tijm, water, waterkers en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met kip

Ingrediënten:
bloem, foeliepoeder, kipfilet, margarine, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, tortellini, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Recept uit Wild:

Bruine saus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bruine roux, bruine suiker, citroensap, gevogelteglace, honing, mosterd, peper, rode wijn, sjalot, tijm, water, wijnazijn, wildglace en zout

Soort:
saus/dressing/jus / wild
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsafsnijdsel, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, water, wortel en zoete ui

Soort:
kalfsvlees / saus
Haal meer recepten op...