117 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloembotercitroensapgroenteknoflookkruidenmelkolieolijfoliepeterseliespecerijensuikertomaatuivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hardgekookt ei in aspic - aspic du uova sode

Ingrediënten:
citroensap, ei, gekookte ham, gelatine, gepekelde rundertong, kipfilet, mayonaise, peper, radijs en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / schuim/mousse/gelei / eieren, kaas en zuivel / gevogelte
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Broodje met kalfsoester en tonijn-crème

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, ei, kalfsoesters, kappertjes, kippenbouillon, mayonaise, olijfolie, radijs, rucola, stokbrood, tonijn in blik, trostomaat en witte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Romeinse galantine van kalkoen

Ingrediënten:
ei, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, truffel, uier, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade à la jardinière

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisfilet, bloemkool, champignons uit blik, doperwten uit blik, dragonazijn, ei, olie, peper, peterselie, radijs, sperziebonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kaasbavarois - bavarese di caprini

Ingrediënten:
bladgelatine, bleekselderij, caprino, eiwit, olijfolie, peper, radijs, rucola, slagroom, tomaat, vette geitenkaas, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch / kaas
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Een zomers slaatje

Ingrediënten:
ansjovisfilet, artisjokhart uit blik, ei, knoflookpoeder, olie, radijs, saliepoeder, sla, tomaten, tonijn uit blik, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
salade / azijn
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Geitenkaasbavarois

Ingrediënten:
bleekselderij, eiwitten, geitenkaas, gelatineblaadjes, olijfolie, peper, radijsjes, rucola, slagroom, tomaat, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Vegetarische daslook-blini

Ingrediënten:
baby-spinazie, bloem, boekweitmeel, boter, citroenrasp, citroensap, daslookbladeren, ei, gelaagde kaas, gist, melk, olijfolie, peper, radijs, spinaziesalade, suiker, zout en zure room

Keuken:
Duits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Gekruide leverkaas

Ingrediënten:
broodkruim, ei, hamspek, marjolein, peper, peterselie, radijs, reuzel, rundvlees, ui, varkenslever, varkensvlees, water en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Asperges: Voorjaarssalade met gegrilde asperges

Ingrediënten:
appelciderazijn, asperges, azijn, dressing, druivenpitolie, eidooier, eidooier, goud, grove mosterd, honing, milde olijfolie, mosterd, radijs, radijzen, selderijzout, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, sla, slablad, slabladeren, veldsla, vloeibare honing, walnootolie, witte asperges, zonnebloemolie, zout, 
zout en peper, zoutvlokken en zwarte peper

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Lentesoep met melde

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, bruinbrood, doperwten, ei, geitenkaas, groentebouillon, jonge kaas, knoflook, kwark, laurier, melde, munt, olie, peper, prei, radijs, ricotta, tijm, tuinkers, ui, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Smørrebrød

Ingrediënten:
augurk, boter, bruin brood, citroen, danablu, deense viskuit, dille, ei, eierdooier, garnalen, gerookte zalm, kappertjes, komkommer, margarine, ontbijtspek, peper, peterselie, radijs, roggebrood, slabladen, tomaat, tonijn in blik, ui, visfilet, vleeswaren, witbrood, zilveruitjes, zout en zoute haring

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rauwe groenten - crudités

Ingrediënten:
azijn, dijonmosterd, ei, groenten, komkommer, mayonaise, olijfolie, radijs, rode biet, selderij, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Pad Thai met garnalen & tofu

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, gedroogde chilivlokken, gedroogde garnalen, gele peper, ei, limoenen, munt, palmsuiker, pinda’s, radijs, tijgergarnalen, rijstnoedels, sjalotjes, tamarindepasta, taugé, thaise basilicum, vissaus en wittewijnazijn

Haal meer recepten op...