808 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapeidooiereiwitknoflooklauriermelknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiroomsjalotslagroomsuikertijmuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Mosselen in wijn-roomsaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, eidooier, foelie, knolselderij, laurier, mosselen, prei, slagroom, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte ragoutsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignons uit pot, citroensap, eidooier, gehakt, kalfsgehakt, room, schenkelvlees en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, eidooier, nootmuskaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen in Wijn- en roomsaus - mouclade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kerriepoeder, laurierblad, mosselen, muscadet, sjalot, slagroom, verse peterselie en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Kardemomcake met hele peren & witte chocolade

Ingrediënten:
boter, conferenceperen, ei, kaneelstokje, kardemompeul, kardemompoeder, kruidnagel, steranijs, suiker, witte chocolade, witte wijn, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Tong met ei

Ingrediënten:
ei, garum, gedroogde oregano, lavas, olijfolie, peperkorrels, tongfilet en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Eier-aspic

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bieslook, dille, ei, kervel, peterselie, tabasco, tomaten, uiensap, water, witte gelatine, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Haal meer recepten op...