235 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelansjovisfiletansjovis op zoutbasilicumbloembotercitroencitroensapdroge witte wijneilaurierbladmelkolijfolieparmezaanse kaaspeterseliesjalottijmtomaatuivisbouillonwaterwitte wijnzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté ikan (Saté van vis)

Ingrediënten:
djinten, ei, kabeljauw, ketoembar, knoflook, laos, meel, paneermeel, peper, peterselie, prei, santen, schelvis, sereh, suiker en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Carpaccio van vis - carpaccio di pesce

Ingrediënten:
cognac, knoflook, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, verse tijm, zalmfilet, zout en zwaardvisfilet

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Sardientjes gevuld met koriander, knoflook en komijn

Ingrediënten:
bloem, citroensap, knoflook, komijnzaad, peper, sardines, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Vissoep met rouille

Ingrediënten:
afsnijdsels van vis, baguette, bleekselderij, cayennepeper, droge witte wijn, witvis, gruyerekaas, harissa, knoflook, knoflookmayonaise, krab, laurier, olijfolie, passata, peper, peterselie, saffraan, sinaasappelschil, tijm, ui, venkel, visgraten en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Viscarpaccio met roze peperkorrels

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, roze peperkorrels, tijm, tonijn en zwaardvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht uit Spaans:

Moors ingemaakte ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, citroen, gemberpoeder, knoflook, komijnzaad, laurier, olijfolie, rode wijnazijn, saffraan, sardientjes, spiering, vis, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zalmrillette

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, cognac, gerookte zalm, knoflook, olijfolie, peper, roomkaas, verse tijm, zalmfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pernod, prei, rouille, stokbrood, tomaten uit blik, ui, venkel, visgraten en -koppen, wijting, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Linguine met zeewierboter, yuzu en bottarga

Ingrediënten:
bonitovlokken, bottarga, chinese bieslook, djeroek poeroet, kervel, limoen, linguine, olijfolie, peper, tom kha kai van vis, waterkers, witte knoflookbloemen, yuzu en zeewierboter

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Vissoep met cognac - sopa de pescado

Ingrediënten:
cognac, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie, pruimtomaat, rode wijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, visafval, visbouillon, wortel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gerookte zalmsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookte zalm, knoflook, knolselderij, melk, peper, room, ui, vis, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Mojama met spinazie, oregano en citroen

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, majoraan, mojama, olijfolie, spinazie, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Gekonfijte zalm in visbouillon

Ingrediënten:
citroengras, daikon, dille, djeroek poeroet, gember, knoflook, olijfolie, peper, spitskoolbaderen, tom kha kai van vis, yuzu, zalmfilet en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Haal meer recepten op...