129 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: boterbruine suikercitroensapkaneelknoflookkokosmelkkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadkruidenkurkumamosterdzaadnootmuskaatolijfolieplantaardige oliespecerijentomaatuivetwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit 1 groente in de hoofdrol:

Pompoen Taart Met Kaneelmeringue

Ingrediënten:
ahornsiroop, fijne kristalsuiker, gemberkoekjes, gemberpoeder, komijnpoeder, meringue, nootmuskaat, boter, slagroom, kaneel en maïzena

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Rou Jia Mo

Ingrediënten:
chinese rijstwijn, suiker, engelse muffins, gehakt, kaneelstokje, komijnpoeder, komkommer, koriander, kruidnagels, laurierblaadjes, lente-uitje, speklappen, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad, gember en zoete sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Kansas City BBQ Sauce

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gember, groene thaise chilipeper, heinz ketchup, knoflookpoeder, komijnpoeder, mosterdpoeder, tomatenpasta, uienpoeder, water, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met garnalen - sajoer kari daging oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, verse garnalen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Maleisische Laksa Met Eend En Noedels

Ingrediënten:
citroengras, eendenborsten, gebakken uitjes, gember, haricots verts, kerriepoeder, kokosmelk, komijnpoeder, limoensap, kippenbouillon, maïskolf, bakolie, pindakaas, rawits, rijstnoedels, suiker, knoflook, kaneel, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met kip - sajoer kari daging ajam

Ingrediënten:
aardappel, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenbouillon, kippenvlees, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, savooiekool, witte kool, wortel en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lempers

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kokos, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koenjit, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, olie, serehpoeder, suiker, ui en witte kleefrijst

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Curry van eendenborst

Ingrediënten:
azijn, eendenborstfilets, gember, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, olie, rode chilipepers, suiker, uien en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Saus bij malai köfte

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, chilipoeder, fijne kristalsuiker, garam masala, gember, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, maanzaad, plantaardige olie, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kabeljauw curry recept - Food and Friends

Ingrediënten:
basmatirijst, gember, groene kool, kabeljauwfilet, kokosmelk, komijnpoeder, kurkumapoeder, palmsuiker, pepers, rawit, rode ui, knoflook, tomaten, tomatenpuree, trassi, tuinkers, verse koriander en zonnebloemolie

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kabeljauw curry

Ingrediënten:
basmatirijst, gember, groene kool, kabeljauwfilet, kokosmelk, komijnpoeder, kurkumapoeder, palmsuiker, pepers, rawit, rode ui, knoflook, tomaten, tomatenpuree, trassi, tuinkers, verse koriander en zonnebloemolie

Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Diner / voorgerecht uit Gevulde deeghapjes:

Pasteitjes met Indiase specerijen

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, chilipoeder, gemberpoeder, gist, griesmeel, kerriepoeder, knoflookpoeder, kokos, komijnpoeder, korianderzaad, maanzaad, pinda, sesamzaad, suiker, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masalasaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tamarinde-dadelchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, chilivlokken, gedroogde abrikoos, gemberwortel, komijnzaad, tamarindepulp, thaise pepers en zout

Keuken:
Europees / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tough Cookie:

Papadums met mangochutney

Ingrediënten:
fenegriekzaad, gemberwortel, komijnzaad, mango, mosterdzaad, papadums, rietsuiker, venkelzaad, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenmengsel voor zuurkool dengdeng agee

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laoswortel, salamblaadjes en tamarinde

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / hoofdgerecht uit Tough Cookie:

Eendenborst met ananaschutney

Ingrediënten:
ananas, eendenborst, fenegriekzaad, gemberwortel, komijnzaad, mosterdzaad, rietsuiker, venkelzaad, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Vol Smaak

Bijgerecht uit Vol Smaak:

Mangochutney

Ingrediënten:
gember, komijnzaad, korianderzaad, mango, mosterdzaad, rietsuiker, venkelzaad, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tamarinde-gemberchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipoeder, gember, gemberpoeder, knoflook, komijnzaad, rozijnen, tamarinde-extract en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Haal meer recepten op...