106 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloembotercitroencourgettedroge witte wijnknoflookkruidenlaurierolijfolieoreganopeperpeterseliesjalotsuikertomaatuiwaterwortelzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kuzu kebabi - Lamskebab

Ingrediënten:
citroensap, cognac, lamsschouder, perkamentpapier, tijm, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Wildsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, gebraden wild, jeneverbes, koffieroom, margarine, rode port, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui en wildbouillon

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsschenkel met kikkererwten

Ingrediënten:
bruine fond, citroensap, gemalen koriander, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, tijm, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Napolitanasaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, olijfolie, peper, tijm, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

bacalao met pittige tomaten en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, cayennepeper, citroensap, gemalen zwarte peper, groene paprika, honing, knoflook, olijfolie, stokvis, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Mosselpilaki

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroensap, dille, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, trostomaat, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kip piri-piri

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, kaneelpijpje, kippenborst, kippenbouillon, laurierblad, olijfolie, pastinaak, piri piri saus, rode paprika's, tomaat, tomatenpuree, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Knoflooksoep met harissa

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, saffraan, sjalot, tijm, tomatenpuree, witte wijn, zeezout en zoutvlokken

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Recept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Tomatensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Hünkar beğendi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bot, citroensap, zout, bloem, boter, gedroogde oregano, gedroogde tijm, aubergine, kaas, lamsstoofvlees, melk, schenkel, tomaten, tomatenpuree, turkse kaas, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Linzenballetjes 

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelmelk, balsamicoazijn, boekweitmeel, cashewnoten, chilipoeder, citroensap, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, gehakt, gerookte-paprikapoeder, groene linzen, ui, komijnpoeder, olijfolie, peterselie, knoflook, tomatenpuree, water en 
zout en peper

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vissoep - soupe de poisson

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, cognac, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, rode paprika, saffraandraadjes, sinaasappelschil, spaghetti, stokbrood, tomaat, tomatenpuree, ui, vermicelli, verse tijm, visgraat, viskoppen, water, witbrood, witvis en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Turks / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Asperge hotdogs met wortelketchup

Ingrediënten:
appelazijn, asperge, asperges, brood, broodjes, chilipoeder, citroensap, sla, goud, groente, hotdog, ketchup, knoflook, margarine, olijfolie, olijfolie, peper en zout, olijfolie, suiker, knoflook, tijm, tijm, tomatenpuree, tomatensap, uien, witte asperges, witte ui, wortelen, wortels en 
zout en peper

Haal meer recepten op...