282 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloemcitroensapeikippenbouillonknoflooklamsboutlamsgehaktlamsschoudermelkmuntnootmuskaatolijfoliepeperpeterselierode wijnrozemarijnsjalottijmtomatenpureeuivleeswaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Lamsvlees met kweeperen

Ingrediënten:
boter, kaneel, kweeperen, lamsvlees, ongepelde amandelen, peper, rundvlees, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Lamsvlees met mosterd

Ingrediënten:
aardappel, appel, bleekselderijhart, bloem, boter, cider, ciderazijn, engelse mosterdpoeder, koolzaadolie, lamsnekfilet, melk, munt, muntsaus, nootmuskaat, olijfolie, prei en waterkers

Soort:
salade / vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

kuzu eti - Lamsvlees

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, knoflook, lamsbout, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en polenta

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kaas, kaneelstokje, kippenbouillonblokje, komijn, lamsschouder, melk, olijfolie, peperkorrels, polenta, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Lamsvlees met groene kruiden en limoen

Ingrediënten:
aardappelmousseline, arbequina olijfolie, bieslookbloemen, boter, citroen, courgettebloemen, daslook, esdoornsiroop, gekonfijte knoflook, groene asperge, kervelbloemen, lamsfilet, limoen, tijm en tijmbloemen

Soort:
vlees
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Pie met lamsvlees en groene groenten

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, chilipoeder, courgette, doperwten, ei, knoflook, lamsbout, olijfolie, peper, peultjes, spinazie en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en knol- en bleekselderij

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, kaneelstokje, knolselderij, koriander, lamsschouder, melk, olijfolie, peper, runderbouillon, slagroom, spaanse peper, steranijs en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Mijn Scotch broth met lamsvlees op toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, gerookt dooregen spek, grove mosterd, honing, kippenbouillon, koolraap, lamsschenkel, muntsaus, olijfolie, parelgort, pastinaak, peper, peterselie, prei, rozemarijn, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Afrikaanse pilav met lamsvlees en groenten

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cashewnoten, garam masala, gemalen komijn, groene kool, groene spaanse peper, ijsbergsla, kardemompeul, knoflook, lamsbouillon, lamsschouder, paprikapoeder, plantaardige olie, rode paprika, groene kool, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met pruimedanten, zoete aardappels en honing

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, plantaardige olie, pruimedant, saffraanpoeder, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden lamsvlees - lamsvleeskebabs - lamskoteletten - mechoui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, lamskotelet, marinade, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lamsvlees met paddenstoelen - agnello ai funghi

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, knoflook, lamsschouder, olijfolie, peper, porcini, slagroom, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Haal meer recepten op...