65 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbasilicumbloemcitroeneigroentegroentebouillonknoflookkoriandermelkolijfolieparmezaanse kaaspeperpestopeterselieslagroomsuikertijmuivruchtensapwaterzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Moro:

Aubergine-paprikasalade met gekarameliseerde boter en yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gekaramelliseerde boter, knoflook, melk, olijfolie, rode paprika, verse koriander, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Pesto boter

Ingrediënten:
citroen, citroensap, peterselie, koriander, gehakt, groente, knoflook, ongezouten roomboter, pesto en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Wittebonenpuree met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bonen, boter, citroensap, groentebouillon, olijfolie, peper, peterselie, tahin, witte boon en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aubergine-rolletjes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, eieren, parmezaanse kaas, ghee, gierst, groene salade, grof zeezout, aubergine, kappertjes, kokosolie, koudgeperste olijfolie, olijven, pecorino, pijnboompitten, pruimtomaten, quinoa, vruchtensap, knoflook, knoflook, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesauteerde kip met aubergine en tomaat

Ingrediënten:
aubergine, boter, citroensap, droge sherry, gedroogde paddestoelen, kippenborstfilet, knoflook, koudgeperste olijfolie, mini-aubergine, rodewijnazijn, tijm, tomaat, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Bijgerecht uit Anatolië:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, boter, citroensap, kasar semiharde turkse kaas, nootmuskaat, slagroom en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoomde zachte groente

Ingrediënten:
asperge, aubergine, bloemkool, boter, broccoli, citroensap, erwten, olijfolie, sperziebonen, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Picknick / lunch / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Minipitabroodjes met auberginepasta

Ingrediënten:
aubergine, boter, broodmix, citroensap, knoflook, olijf, olijfolie, peper, sla, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Mediterrane Croustades

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, boter, courgette, ui, knoflook, mulfilet, olijfolie, peper, rode paprika, rozemarijn, toastbrood en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aubergines gevuld met paddestoelen en bechamel

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, citroensap, eierdooier, gruyère, melk, olijfolie, paddestoel, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip in druivebladeren

Ingrediënten:
aubergine, boter, citroensap, druivenbladeren, gele spliterwten, kippenborstfilet, kippenbouillon, knoflook, saffloerolie, sesampasta, tahin, tomaat, verse koriander, verse kruizemunt, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Filet van rode barbeel en kleine inktvisjes, gevuld met aubergineragout - les filets de rougets et petits encornets farcis de Méditerranée-poèlée aux aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, boter, chipolataworstjes, citroensap, tijm, inktvisjes, knoflook, kreeftensoep, laurierblad, olijfolie, paneermeel, rijst, rode barbeelfilet, rode côte de provence, sjalot, snijbietblad, ui, verse peterselie, peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baingan bharta - Auberginemoes

Ingrediënten:
aubergine, boter, chilipoeder, citroensap, garam masala, gember, ghee, groene chilipeper, knoflook, koriander, korianderzaad, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...