645 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijnkippenbouillonknoflookkruidnagellaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnrunderbouillonsjalotslagroomtomatenpureewaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiensoep met mosterdzaad, rauwe ui en tijm

Ingrediënten:
boter, harde abdijkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, mosterd, mosterdzaad, peper, prei, runderbouillon, tijm, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lokerse paardenstoverij met laurier en witlofsalade

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kervel, kruidnagel, laurier, luikse siroop, mayonaise, mosterdzaad, orval trappist, paardenvlees, peper, rode aalbessenconfituur, sjalot, tijm, ui, wit boerenbrood, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Boterige maïsrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte vermout, korianderzaad, laurier, maïskolven, parmezaanse kaas, peterselie, bladpeterselie, prei, risottorijst, sjalot en tijm

Soort:
risotto / maïsgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met boter

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Vislever in boter gepocheerd

Ingrediënten:
boter, citroentijm, druivenpitolie, dulse, eiwit, engelwortelzaad, hooi, kippenbouillon, korianderzaad, laurierblad, miniraapjes, peterselieolie, rendiermos, ui, water, witte wijn, zeeduivellever, zeekraalpoeder en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Rucolapudding

Ingrediënten:
beurre manié, eidooier, groentebouillon, koolzaadolie, laurier, room, rucola, sjalot en tijm

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Brasem in donker bier

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brasemfilet, donker bier, laurier, selderijknol, tijm en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Ravigotesaus

Ingrediënten:
azijn, bechamelsaus, boter, dragon, kervel, laurier, sjalot, tijm en visfumet

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Snoek "Bordelaise"

Ingrediënten:
beurre manié, rode bordeauxwijn, croutons, knoflook, laurier, peterselie, snoek, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Rode wijn-botersaus

Ingrediënten:
boter, laurier, peper, port, sjalotten, spätburgunder, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drents schapenstoofpotje met wintergroenten

Ingrediënten:
bataten, bloem, boter, kerrie, knolselderij, koolraap, lamsfond, laurier, peperkorrel, prei, schapenpoulet, tijm, ui, winterwortel en witte kool

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Snijbietgroen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, doorregen spek, groentebouillon, knoflook, koolzaadolie, laurier, snijbietloof, tijm, zoete ui en wortel

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Snoekfilet Dijon

Ingrediënten:
bacon, boter, bouquet garni, champignons, cognac, double cream, laurier, madeira, peterselie, sjalot, snoek, tijm en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Haal meer recepten op...